Startdir
Image default
Geschenken

Een actief leven duurt het langst!

We zitten teveel, sporten te weinig en eten te ongezond. Dat is een beetje de trend die de afgelopen decennia is ontstaan. We moeten met zijn allen meer bewegen maar hoe doe je dat wanneer je zelf niet echt van het sporten bent? Nou dan is er goed nieuws voor je! Om gezond te blijven is bewegen belangrijk en dat betekent niet meteen dat je jezelf in het zweet hoeft te werken op de sportschool. In dit artikel benadrukken we dan ook het belang van een actief leven, niet een sportief leven.

Actief betekent niet meteen sporten

Je hoeft echt niet meteen voor de sportprijzen te gaan. Het belangrijkste is dat je lange perioden van inactiviteit, zoals de hele dag zitten op kantoor, afwisselt met perioden waarin je beweegt. Je bloed gaat sneller stromen waardoor voedingsstoffen beter je lichaam doorgepompt worden. De kans op hart- en vaatziekten neemt af en je houdt er je gewicht mee onder controle. Je kunt het alleen, met zijn tweeën of in een groepje doen. Je kunt een medaille kopen om elkaar te stimuleren en als blijk van waardering voor de getoonde inzet. Je kunt zelfs een medaille bestellen met een persoonlijke boodschap erop!

Ga op zoek naar een activiteit die jij leuk vindt

Of je nu graag wandelt of fietst, een potje gaat bowlen of een andere activiteit leuk vindt, alles is beter dan de hele avond op de bank hangen. Zeker bij een zittend beroep. Wanneer je het leuk vindt om het tegen anderen op te nemen, bij de meeste activiteiten valt er een gouden beker te winnen in verschillende competities. Heb je hier geen behoefte aan? Ga dan lekker naar buiten. Maar wat je ook kiest, zorg dat je in beweging blijft!