Startdir

Een laptop kopen: wat is de impact van het formaat?

Een laptop kopen, doet u waarschijnlijk omdat u wilt profiteren van het gemak van een draagbare computer. Een laptop kan echter net zo goed een volwaardige computer zijn, of een combinatie van beide. Bij het kopen van een laptop is het dus belangrijk om het formaat te kiezen dat bij u past. Wat is precies de impact van het formaat? Bij Electrocorner vindt u een antwoord op al uw vragen over laptops.

Een laptop kopen met een klein of groot scherm

De duidelijkste impact van het formaat van de laptop is uiteraard afhankelijk van het beeldscherm. De grootte waarmee laptops worden geclassificeerd, heeft betrekking op de diagonaal van het beeldscherm (in inches). Gangbare formaten zijn 13, 15 en 17 inch, hoewel er ook laptops zijn die nog compacter zijn en een scherm van minder dan 13 inch hebben. Een grotere laptop kopen, betekent logischerwijs ook automatisch profiteren van een groter beeldscherm. Groter wil echter niet meteen zeggen dat het scherm ook mooier is. Dit is namelijk afhankelijk van de resolutie, of nog beter gezegd: het aantal pixels per inch. Dat moet u als volgt zien: een resolutie van 1920 x 1080 pixels (full HD), oogt op een 17 inch scherm anders dan op een 13 inch scherm. Op een kleiner scherm zijn de pixels nog fijner. Dit zorgt voor een nog scherper beeld, maar kan er tevens voor zorgen dat tekst erg klein oogt. Het spreekt voor zich dat een grotere laptop ook iets zwaarder is. Wanneer u op zoek bent naar een laptop van kwaliteit, dan is een laptop van HP kopen een heel goed idee.

Alle formaten HP laptops

Een HP laptop kun je in veel formaten kopen. HP laptops zijn in vrijwel alle gangbare (en minder gangbare) formaten leverbaar. Iedereen kan daarom een geschikte HP laptop kopen bij Electrocorner. Het kopen van een HP laptop is met de service en deskundigheid van deze specialist nooit zo makkelijk geweest. HP laptops bieden niet alleen een ruime variatie in afmetingen en beeldschermen, maar behoren ook al jaren tot de absolute top op het gebied van kwaliteit en prestaties. Bekijk het ruime assortiment aan HP laptops en profiteer van de kwaliteit en het gebruiksgemak.