Startdir
Image default
Bedrijven

Even een dagje zonder de kinderen

Het gezinsleven kan ontzettend fijn zijn. Een heerlijk thuis, met mensen waar je van houdt. Alleen, soms wil je ook wel eens een dagje zonder de kinderen. Even weer andere gesprekken en niet de verantwoorde moederrol vervullen, maar voelen wie je nog meer bent. Toch is een dagje zonder de kinderen lastig in te plannen. Daarom hier wat tips.

Kinderopvang Den Haag

Kinderopvang Den Haag kan een oplossing bieden, voor even wat uurtjes voor jezelf. Dat klinkt egoïstisch, maar bijna iedere ouder snapt dat je soms even tijd nodig hebt, om jezelf op te laden. Kinderopvang Den Haag snapt het in ieder geval wel. Naast het gebruik maken van opvang door kinderopvang Den Haag, zijn er nog wat andere oplossingen.

Kijk rond bij familie en vrienden

Is daar misschien iemand die graag op jouw kinderen wil passen? Is er echt niemand? Dan kun je ook een vaste oppas zoeken voor gelegenheden of bijvoorbeeld standaard voor de vrijdag. Dat is dan helemaal jouw dag. Hebben jouw kinderen vriendjes of vriendinnetjes waar ze vaak mee spelen? Dan kun je met bijvoorbeeld de ouders afspreken, dat jullie elkaar soms helpen. Dan kunnen de kinderen dus de ene keer bij jou thuis spelen en een andere keer daar. Op die manier heb je ook een middag voor jezelf.

Let goed op

Waar je goed op moet letten is, waarom je even een dagje zonder de kinderen wil. Soms heb je eigenlijk tijd nodig om even tot jezelf te komen, maar ga je uiteindelijk nog van alles in huis doen aan klusjes. Dan besteed je de tijd, misschien dus niet aan wat je nodig hebt. Is dit het geval? Check dan bij jezelf of je ‘het tot jezelf komen’ eigenlijk wel goed beheerst. Het kan namelijk ook zijn dat je de kinderen benoemt als reden dat je niet zo goed rust hebt, maar speelt er iets anders. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, het kan. De remedie? Echt tijd voor jezelf nemen en de boel de boel laten.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/