Startdir
Bedrijven

Het openen van sloten met lockpick technieken is een ware kunst

Het openen van sloten met lockpick technieken is een ware kunst. Er staan op het internet al aardig wat Nederlandstalige handleidingen om dit te bereiken. Maar het leek me leuk om dit in mijn eigen woorden nog een keer uitleggen.  

 

Geduld en aandacht

Iedereen heeft je namelijk zijn eigen manier voor. Mijn manier is er eentje met veel geduld en aandacht. Lockpicking is namelijk een precies werkje waar je geduldig mee moet omgaan om er goed in te worden.  

Oefening baart kunst

Je leest vaak dat oefening een van de beste manieren is om de lockpick kunde te bemeesteren. Ik moet zeggen dat ik het hier wel mee eens ben. Maar het is ook essentieel om hierbij de juiste mentaliteit te hebben.  

Om namelijk door te blijven oefenen ook zelfs terwijl het niet altijd wilt lukken vereist veel doorzettingsvermogen. Mijn mentaliteit om het vol te houden bij lockpicking is om het gewoon als een proces te zien. Ik deel het gehele proces in fases op en deze fases ik probeer dan stuk voor stuk af te werken.  

De raking lockpick methode

Zo zijn er altijd een paar pinnen in het slot die erg makkelijk naar de juiste positie te brengen zijn. Dit kun je het snelst doen door een S-Rake te gebruiken. Zo kun je alvast globaal een aantal pinnen zetten.  

Een andere fase die ik vaak als eerste af streep is het gebruik van de juiste spanning. Dit is namelijk essentieel voor de pinnen om ze vast te klemmen. Zonder deze spanning maakt het niet uit wat je doet. Ook al ben je supergoed in lockpicking en als je precies weet wat je moet doen heeft het geen invloed als je hier niet de juiste spanning bij gebruikt.  

Ik hoop dat deze persoonlijke tips van mij ook jou kunnen helpen met jou persoonlijk avontuur. Maar onthoudt het belangrijkste is dat je jezelf blijft motiveren.

http://lockpicks.nl