Startdir
Image default
Kunst en Kitsch

Hoe maakt een beeldhouwer een RVS abstract kunstbeeld of sculptuur?

Hoe maakt een beeldhouwer een RVS kunstbeeld of sculptuur?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Voor een kunstenaar is het uitdagend om een kunstopdracht uit te voeren. Vaak is er een specifieke wens voor een kunstwerk in de tuin (tuinbeelden) , entree of als een award of (huwelijks)geschenk. .Daarom is het een leuke uitdaging om aan een kunstopdracht te werken. Meestal is er een bepaalde wens of aanleiding voor een kunstwerk. Ook de plek is vaak al bekend:  thuis in de tuin (tuinbeeld) , bij de entree van het bedrijf of als een geschenk of award.

Maar een RVS tuinbeeld, award of een RVS kunstopdracht maken is lastiger maar ook uitdagender dan Vrijwerk maken. Goethe verwoordde het destijds al goed toen hij stelde: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.

 

RVS beeld ontwerpen

Voordat je een sculptuur gaat maken moet er eerst een ontwerp zijn. Als RVS kunstenaar-beeldhouwer begint het met schetsen

Als je voelt dat dat potentie heeft om tot een mooi RVS kunstwerk te evolueren komt de volgende stap.

RVS sculpturen – 3D modellen

De schets moet vertaald of verbeeld worden tot een ruimtelijke vorm met 3 dimensies. Dat kan op meerdere wijzen. Van de schets probeer je zo goed mogelijk een 3D model te maken. Dat kan in de computer met een 3D programma. Vaak werkt het sneller (en leuker) om het gewoon van karton, was of hout te maken. Steeds populairder is de manier om met een 3D computerprogramma als Blender of Solid works een artist impression te maken. Het materiaal in je handen voelen geeft een dimensie die 3D programma’s niet hebben.

Daarentegen geeft het 3D programma weer de mogelijkheid om prachtige artists imperssions te maken die er levensecht uitzien. Alsof het kunstbeeld of sculptuur al uitgevoerd is in  RVS. Welke weg ik ook kies: erna maak ik voor de meeste RVS sculpturen nog een prototype van goedkope beeldhouwmaterialen als beeldhouwers-was, klei, karton of hout.

RVS sculptuur Prototype of Mock-up

Als de 3D artist impression of het modelletje van het RVS sculptuur naar mijn zin (en die van de klant!) is maak ik een prototype. Ik maak dan het ontwerp van de RVS sculptuur eerst nog op ware grootte van goedkoop materiaal. Denk aan beeldhouwmaterialen als karton, klei, hout of gips.

Het ontwerp voor de RVS sculptuur op ware grootte toont direct of de verhoudingen kloppen. Ook zie ik daarmee of de grootte goed is. Het RVS kunstbeeld moet niet te klein of te groot ogen.

 

RVS Kunstbeeld maken

 

Voor RVS kunst of RVS sculpturen kun je met diverse metaal bewerkingstechnieken werken. Het belangrijkste is dat de vorm klopt. Als die vorm en de verhoudingen na aanpassingen eenmaal in orde zijn kun je met een gerust hart aan het werk gaan.

Bewerkingstechnieken zijn o.a. walsen, knippen, kloppen, zetten en/of lassen. Het RVS materiaal waar ik als beeldhouwer/kunstenaar de RVS sculpturen mee maak zijn RVS plaatwerk en RVS profielen.

 

Afwerking en kwaliteit RVS sculpturen

 

Mooie RVS kunst verdient een mooie afwerking. Je kunt geen mooi beeld maken als de afwerking niet tiptop is. Als de vorm en de verhoudingen kloppen wil je ook dat de afwerking daarbij past. Een mooie afwerking van het RVS is het halve werk.  Om te zorgen dat de sculpturen mooi blijven gebruik ik de beste kwaliteit RVS. Het gebruikte RVS van RVS Sculpturen heeft de kwaliteit 316 (RVS 316) die geschikt is voor de meest zware omstandigheden.

De RVS sculpturen kunnen geslepen of gepolijst worden.  Een prachtig RVS sculptuur dat glimt als een spiegel in het zonlicht is oogverblindend mooi. Het contrast tussen de hoogglans delen en de bewust mat gemaakte delen geven het beeld extra spanning.   Ook een afwerking als richtingloos geschuurd of geborsteld RVS kan goed passen bij een mooi sculptuur of kunstbeeld.

 

RVS kunstwerken bekijken

Behalve op internet zijn mijn RVS sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en kunstgalerieën. Bel wel even vooraf om een afspraak te maken en te informeren of de RVS sculpturen of kunstbeelden waarin u geïnteresseerd ook geëxposeerd staan.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/rvs-sculpturen-kenmerken/abstract/