Startdir
Woning en Tuin

Huisnummer verlichting praktisch én decoratief

Heb je een huis dat niet direct met de voordeur aan de wegkant ligt? Kunnen ze je huis moeilijk vinden en dan vooral als het donker is? Dan is verlichting van je huisnummer een goede oplossing. Het nummer wordt verlicht door middel van een lamp achter het glas. Zo is je huis beter zichtbaar en bovendien staat het erg leuk. Vaak wordt er gedacht dat er dan geboord moet worden in de muur om de elektriciteitsdraden door te trekken. Dat is echter niet nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij boren niet nodig is. 

Huisnummer verlichting op batterijen

Kies je voor verlichting van je huisnummer voor een lamp die brandt op batterijen, dan is boren helemaal niet nodig. Er is een speciale website voor verlichting die brandt op batterijen en/of zonne-energie en dat is batterijlicht.nl. Hier vind je verscheidene mogelijkheden en mooie oplossingen. Een voorbeeld is een huisnummer verlichting van het merk Ranex. Deze verlichting is voorzien van twee batterijen en 2 ledlampen. Alles wordt bijgeleverd: bevestigingsschroeven en cijfer stickers. De lamp schakelt automatisch aan als het gaat schemeren maar kan met een schakelaar ook aan of uit worden gezet. Op de lamp zit 2 jaar garantie. De lamp brandt op zonne-energie, eventueel aangevuld met energie uit de batterijen. De prijs van deze lamp is bijzonder scherp.

Verlichting van je huisnummer door middel van zonne-energie

De meeste lampen zijn van roestvrijstaal en hebben geïntegreerde zonnecellen. Sommigen hebben 2, andere hebben 4 ledlampen. Bij het merk Brennenstuhl, een gerenommeerd merk in verlichting, worden ook letters meegeleverd. Brennenstuhl heeft ook een uitvoering met een los zonnepaneel. Dat is praktisch als uw huisnummer op een plek aan het huis is bevestigd waar nauwelijks zon komt. U kan dan het zonnepaneel op een plek bevestigen waar het paneel optimaal zon vangt. Dat komt soms goed van pas.

https://www.batterijlicht.nl