Startdir
Image default
Dienstverlening

Hulp nodig bij het vinden van een stage communicatie?

Of je nu op zoek bent naar een meewerkstage of een afstudeerstage, het vinden van een geschikte stageplek is voor vele helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dat komt doordat veel studenten niet weten waar ze moeten starten met hun zoektocht naar de perfecte stage communicatie. Misschien kunnen deze tips jou helpen!

 

Google is je beste vriend

Heb je al contact opgenomen met het bedrijf? Grote kans dat ze jouw naam direct gaan Google. Het is dan belangrijk dat er echt alleen positieve resultaten naar boven komen. Zet ook je socials tijdelijk op privé als die misschien een potentieel probleem kunnen vormen. Denk aan vakantiefoto’s bijvoorbeeld. Je wilt niet dat je toekomstige stagebegeleider weet hoe jij eruit ziet in bikini of je zwembroek. Je LinkedIn profiel daarentegen moet je zo volledig mogelijk maken.

 

Onderscheid jezelf van de rest

Het is belangrijk om tijdens je sollicitatie onderscheidend te zijn van de rest. Een mooi voorbeeld hiervan is door in plaats van een formele brief een video van jezelf te maken waarin je op een leuke manier pitcht wie je bent en waar je naar op zoek bent. Zo krijgt de ontvanger een veel duidelijker beeld van wie jij bent.

 

Bellen voor een stage communicatie

We zijn een generatie die het doodeng vinden om te bellen, laat staan bellen voor een interessante stage communicatie. Toch is de kans op succes een stuk groter als je belt. Je concurrentie verdwijnt in een grote zee van e-mails.

 

https://fiks.nl/stage/marketing-communicatie