Startdir
Image default
Hobby en vrije tijd

Bubbel envelop of gewatteerde envelop de betere keus?

Ben je op zoek naar een envelop met enige vorm van bescherming om iets mee te verzenden? Dan kom je al snel uit bij bubbelenveloppen of gewatteerde enveloppen. Om je keuze iets makkelijker te maken lees je in deze blog meer over beide enveloppen.

 

Wat is het verschil?

De buitenkant van beide enveloppen ziet er bijna precies hetzelfde uit, afhankelijk van welk merk je koopt natuurlijk. De standaard enveloppen zijn bruin of wit van kleur en kunnen gekocht worden in formaten van A3, A4, A4+, A5 en ga zo maar door. De bubbelenvelop biedt veel meer bescherming dan de gewatteerde envelop omdat er bubbeltjes plastic in de bubbelenvelop verwerkt zit. Mogelijke stoten van buitenaf worden opgevangen door het bubbeltjes plastic waardoor de producten in de envelop optimaal beschermd zijn. Daar komt dan ook nog eens bij kijken dat het plastic van het bubbeltjes plastic waterafstotend is. De envelop met bubbels is daardoor niet waterdicht, maar beschermd wel beter tegen spatwater. De gewatteerde envelop daarentegen heeft een wat stevigere feel en bevat geen bubbeltjesplastic, maar bestaan uit verschillende lagen kraftpapier en schokdempend papier.

 

Bubbel envelop de grote favoriet

Ondanks dat de bubbel envelop iets duurder is dan de gewatteerde envelop, kiest men toch voornamelijk voor de bubbel envelop. Waarom? Omdat deze simpelweg véél meer bescherming biedt. De stevigheid van de gewatteerde envelop zorgt ervoor dat het versturen van voorwerpen lastiger wordt. De bubbel envelop is iets flexibeler, waardoor kleine voorwerpen met afwijkende vormen makkelijker verzonden kunnen worden. Wil je enkel belangrijk papierwerk verzenden, dan wordt de gewatteerde envelop wel aangeraden.

 

https://luchtkussengigant.nl/type/bubbel-envelop/