Startdir
Image default
Hobby en vrije tijd

Kracht, woon-werkverkeer en offroad, met een beperkt budget

Een van de weinige ongeschreven regels in de wereld van elektrische steps is dat goedkope steps niet goed kunnen zijn voor offroad.

En toen gebeurde de Kugoo M4 Pro.

Zoals gewoonlijk probeert dit gedurfde merk de boel weer op te schudden en de onwrikbare status-quo uit te dagen.

Snelle samenvatting

De Kugoo M4 Pro is de nieuwste, misschien wel de beste t step van het merk Kugoo en is in kwaliteit te vergelijken met een Ninebot elektrische step. Het is een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de Kugoo M4.

Voor bijna een budgetprijs zal de Kugoo M4 Pro proberen zich te vestigen als de eerste betaalbare elektrische step, ook voorbereid voor offroad. Het lijkt erop dat het gaat lukken.

Het is een van de meest performante budgetsteps, een actieradius van 60 km zie je niet vaak voor rond de €675.

Zoals gewoonlijk biedt Kugoo solide kwaliteit, veel waarde en functies, allemaal voor een geweldige prijs.

Snelheid

De officiële topsnelheid van de Kugoo M4 Pro is 45 km/u.

Verschillende snelheidstests hebben hier verschillende resultaten opgeleverd. Sommige gebruikers hebben een maximale snelheid van 42 km/u / 26 mph gehaald, terwijl sommige erin zijn geslaagd om 47 km/u / 29 mph te halen.

Hoe dan ook, beide liggen dicht genoeg bij de door Kugoo gespecificeerde topsnelheid, en we kunnen stel gerust dat de 45 km/u / 28 mph de werkelijke topsnelheid is.

Accu en actieradius

De batterij kan verschillen, afhankelijk van waar u de step bestelt.

Het model dat ik hier test, met een 13 Ah-accu met 48 V, een capaciteit van 624 Wh en een maximaal bereik van 60 kilometer op één lading.

Er zijn modellen met sterkere , 17 Ah accu’s, die de step een bereik geven van 65 km / 40 mph.

De accu is van hoge kwaliteit, hij raakt in principe nooit oververhit en zit in een zeer stevige accukoffer die hem beschermt tegen schade en vochtigheid.

De oplaadtijd is vrij lang en het duurt 12 uur voordat de step volledig is opgeladen.

Het volledig opladen van de step tijdens de daluren kost ongeveer 15 pence in Nederland en 10 cent in de EU, tijdens het opladen tijdens p eak uur kost 19 pence in Nederland en 15 cent in de EU (gemiddeld over de meeste EU-landen).

Gewicht, afmetingen en draagbaarheid

Met een gewicht van 23 kg is dit een middelzware step. De meeste mensen kunnen hem over korte afstanden dragen.

Hoewel de opgevouwen lengte met 116 cm / 46 inch niet bepaald klein is, is het opvouwbare stuur een enorme overwinning op het gebied van draagbaarheid en geeft deze step extra draagbaarheidspunten. Het past in de koffers van de meeste auto’s en zal geen probleem hebben om door nauwe doorgangen, gangen, liftdeuren, enz. te gaan.

Zitje

Een van zijn kenmerkende kenmerken, de stoel van de Kugoo M4 Pro is erg handig en comfortabel.

Hij wordt geleverd met verende veringen, zodat je de stoten niet voelt tijdens het zitten.

Als je de stoel, je kunt hem altijd helemaal verwijderen door een paar schroeven los te draaien. Zoals gewoonlijk geef ik altijd veel extra punten aan steps die worden geleverd met verwijderbare stoelen, dus de M4 Pro krijgt hier alle eer.

Banden en offroad

Beide banden op de Kugoo M4 Pro zijn antislipbanden met hoge grip, ontworpen voor offroad. Ze bieden uitstekende tractie op alle soorten terrein, inclusief gras, slechte wegen en rotsachtig terrein. Ze zullen ook zeer goed omgaan met gladde en natte oppervlakken en zullen geweldig zijn om te klimmen.

Ze hebben een diameter van 10 inch en een breedte van 4 inch, waardoor ze waarschijnlijk de grootste banden zijn op een step met een prijs van minder dan € 1000.

Remmen

De twee mechanische banden schijfremmen, één aan de voorkant en één aan het achterwiel, zullen sterk genoeg zijn om de Kugoo M4 Pro een remweg van slechts enkele meters te geven. Ze kunnen indien nodig worden aangepast, maar meestal komen ze perfect voorbereid uit de doos.

Vering

De Kugoo M4 Pro heeft een sterk dubbel veersysteem.

Aan de voorkant heeft hij een dubbele vering, terwijl hij aan de achterkant een armophanging heeft. De combinatie zorgt voor comfortabele, plezierige ritten.

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/met-kenteken