Startdir
Image default
Hobby en vrije tijd

Een workshop djembé die het instrument eer aandoet

De djembé is een muziekinstrument dat van oorsprong uit West-Afrika afkomstig is. Er bestaan veel mythen en legenden rondom het ontstaan ervan, maar wat duidelijk is, is dat het instrument reeds in de twaalfde eeuw werd gespeeld door verschillende stammen. Djembé is overigens niet het originele woord voor deze handdrum; het woord ontstond pas na een mengeling met de Franse taal. Wie ooit in West-Afrika is geweest, heeft de swingende ritmes ongetwijfeld gehoord. Zodra ze eenmaal in je hoofd zitten, krijg je ze er niet meer uit. Met een workshop djembé leer je zelf de basics.

Een school waar je écht djembé leert spelen

Wanneer je geïnteresseerd bent in het bespelen van dit unieke instrument, ga je uiteraard op zoek naar een partij die je dit op de juiste manier kan leren. Dununba is dan aan te bevelen. De docenten van deze percussieschool weten het originele concept van handdrummen goed over te brengen: iets wat in het Westen maar nauwelijks lukt. De muzikale structuur en de ritmische interacties zijn namelijk zeer complex. De expert in djembéworkshops weet de lessen echter eenvoudig te houden, zonder deze vorm van muziek te veel te reduceren.

Er zijn workshops voor alle gelegenheden

Een workshop djembé kun je voor de meest uiteenlopende redenen inplannen. Zo ben je wellicht op zoek naar een originele personeelsactiviteit, of wil je de kinderen op de school waar je lesgeeft graag laten kennismaken met andere culturen en muzieksoorten. Een workshop djembé is voor de meest uiteenlopende gelegenheden geschikt en kan door zowel particulieren, als scholen en bedrijven worden geboekt. Naast het leren spelen van de basics maak je ook kennis met de culturele en historische achtergrond van het instrument. Workshops als deze zorgen ervoor dat de dag helemaal slaagt. Bij Dununba is het overigens ook mogelijk om een arrangement te boeken. Hierbij kun je onder andere denken aan een diner of een high tea. Breng een bezoek aan de website om alle mogelijkheden te verkennen.

https://dununba.nl/