Startdir
Image default
Gezondheid

Thuis testen op corona

Je kunt eencorona thuistest kopen bij de meeste drogisterijen en enkele supermarkten. Maar je kunt dit ook gemakkelijk en snel bestellen via het internet. Het grote voordeel van thuis testen is dat je snel over de uitslag beschikt. In de meeste gevallen heb je een uitslag in 30-60 minuten. Lees wel de handleiding van tevoren zodat je geen stappen overslaat. Wanneer je een stap overslaat of niet correct uitvoert dan is het testresultaat ook niet geldig. Dat gezegd hebbende is het een vrij eenvoudige test om zelf te doen. En qua kosten is het ook vaak nog voordeliger als dat je naar de teststraat moet gaan.

Bescherm je omgeving tegen mogelijke corona besmettingen

Wanneer je jou zelf en andere wilt beschermen tegen een mogelijke corona besmetting dan kun je kiezen voor een ffp2 mondmasker. Eenffp2 mondkapje bestellen doe je online of in de winkels waar ze deze verkopen. Naast een mondkapje kun je ook kiezen voor handschoenen en desinfectie gel. Zo ga je altijd beschermd op pad.  Niet alleen voor jezelf maar ook voor de ouderen en kwetsbare in de samenleving.

Wat is corona en hoelang kan het duren voor je dit merkt?

Corona is een ziekte die je kunt vergelijken met het SARS virus. Dit is een familie die een snelle besmetting kan geven aan anderen en waar snel op gehandeld moet worden. Een pandemie zoals we nu hebben zie je maar zelden. Daarom waren we ook niet goed voorbereid. De incubatietijd varieert tussen de 4 en 12 dagen gemiddeld gezien. Maar in uitzonderlijke gevallen kan dit ook langer zijn. Dit is ook de reden dat de quarantaine tijd veranderd is naar 10 dagen. Chronisch zieken en ouderen zijn vaak kwetsbaarder voor het virus. Om deze reden dragen wij dan ook de mondkapjes op veel plekken.

Wie zijn er gevoelig voor corona?

Mensen die lijden aan obesitas zijn vaak gevoeliger voor corona als andere mensen. Ook mensen met diabetes kunnen gevoeliger zijn. Dit wil niet zeggen dat ze het ook daadwerkelijk allemaal krijgen. Maar bij deze mensen is de weerstand vaak vele malen minder. Door de lage weerstand kan het virus dus makkelijk overdraagbaar zijn naar deze personen. Ook ouderen mensen zijn vaak kwetsbaarder. Laten wij deze mensen beschermen door bijvoorbeeld een mondmasker te dragen en de handen te desinfecteren. Samen staan wij sterk is het motto.

Wat zijn de symptomen van corona?

Corona klachten zijn vaak te vergelijken met de algemene griep klachten. Als je veel hoest of niest dan kun je het beste jezelf gaan testen. Maar ook koorts en oververmoeidheid zijn symptomen van dit virus. Soms kan het ook juist de smaak en reuk zijn die je verliest. En in zeldzame gevallen heb je symptomen van snel afvallen of aankomen. Maar er zijn ook vele onschuldige symptomen zoals hoofdpijn, diarree en misselijkheid die kunnen wijzen op een positieve corona besmetting. Bij twijfel doe je er goed aan om langs de teststraat te gaan.