Startdir
Image default
Zakelijk

Is een gedrukte kalender deze tijd voor bedrijven nog relevant?

In vergelijking met 10 jaar geleden is de technologie nog verder ontwikkelt. Dit betekent ook dat steeds meer mensen alles online doen. Ook op scholen en bij bedrijven wordt veel online gedaan. Online gaat vaak snel en is makkelijk te gebruiken, de vraag is taken op papier nog relevant zijn. Is een goed handschrift bijvoorbeeld nog belangrijk, heb je nog wel een fysieke agenda nodig en heb je nog wel pennen en notitieblokken nodig? Deze vragen komen tegenwoordig naar voren, omdat de technologie zover is ontwikkeld. Daarbij komt ook de vraag of gedrukte kalenders nog relevant zijn deze tijd. Deze vraag wordt hier verder behandeld, en er worden verschillende manieren besproken om een kalender te laten drukken.

Gebruiken mensen gedrukte kalenders?

Onlangs alle technologische ontwikkelingen blijkt dat een groot deel van de bedrijven nog gebruik maakt van fysieke kalenders. De vraag is eigenlijk waarom is dat nog zo? Er wordt gezegd dat het makkelijk is om notities te maken, en dat een kalender een duidelijker overzicht geeft. Daarbij komt ook kijken dat een kalender als decoratie wordt gebruikt. Zo is er de mogelijkheid om bureaukalenders aan te schaffen, maar wand of muurkalenders zijn ook beschikbaar. Ook worden gedrukte kalenders als promotiemateriaal gezien. Een kalender kopen met logo is ideaal om het bedrijf onder de aandacht te brengen. Door muurkalenders en bureaukalenders uit te delen met logo van het bedrijf erop, zien mensen iedere dag het logo. Naamsbekendheid kan erg belangrijk zijn om nieuwe klanten binnen te halen. Dit is ook de reden waarom fysieke kalenders nog steeds als een ideaal relatiegeschenk worden gezien.  

Soorten kalenders

Er zijn verschillende soorten kalenders die u als bedrijf kan aanschaffen. Eerder is er al benoemd dat u een bureaukalender of een muurkalender kan aanschaffen. Naast een bureaukalender kunt u ook een budgetkalender aanschaffen om op het bureau te zetten. Voor de muurkalenders is er de mogelijkheid om  weekkalenders, maandkalenders, 3-maandskalenders en een 4-maandskalenders krijgen. Voor een groter overzicht is een 4-maandskalender handig, maar deze nemen ook meer ruimte in beslag. Een mooi relatiegeschenk, en echt een persoonlijk cadeau is een fotokalender. Hier kunt u voor elke maand een mooie foto uitkiezen en uw eigen kalender samenstellen.

Kalender laten drukken

Het is mogelijk om uw logo, merknaam of een andere tekst te laten drukken op een kalender. Dit kunt u bij verschillende partijen laten doen. Hier kunt u dan ook grotere hoeveelheden aanschaffen, en vaak krijgt u kortingen bij een grotere hoeveelheid. Als u het nog niet zeker weet, dan kunt u ook vaak gratis een proefdruk laten maken. Zo weet u zeker wat u bestelt, en bent u zeker van de kwaliteit en de uitstraling van de kalender.