Startdir
Image default
Dienstverlening

Makkelijk en snel personeel inwerken

Laten we eerlijk zijn, niemand vind het leuk om personeel in te werken. Zelf doe je alles zo routinematig dat je bij de meeste dingen helemaal niet meer na hoeft te denken. Gek genoeg wordt het daardoor ineens lastig om iemand uit te leggen. Omdat je er ineens in stappen over na moet denken is de kans groot dat je iets vergeet. Daarnaast ben je ook nog eens kostbare tijd kwijt die jij zelf waarschijnlijk veel beter zou kunnen besteden. Daar moet toch een oplossing voor zijn?

 

Personeel inwerken met een video animatie

De oplossing is zoveel simpeler dan je dacht, waarschijnlijk dacht je gewoon veel te moeilijk. Is het bijvoorbeeld al eens in je opgekomen om een video animatie te laten maken waarin secuur en stap voor stap wordt uitgelegd wat de taken zijn. Zo ben je ervan verzekerd dat geen enkele stap vergeten wordt. Door personeel altijd toegang te geven tot de video animatie kunnen zij altijd terugkijken wanneer ze vragen hebben. Is er toch iets onduidelijk dan ben je vast niet de beroerdste om ze even wat extra uitleg te geven.

 

Vertel een inspirerend verhaal

Hoe vul je zo’n animatie video vraag je je af? Simpel, door de taken te verpakken in een inspirerend verhaal. Leg niet alleen uit hoe bepaalde taken uitgevoerd moeten worden, maar vooral ook waarom. Ook blijft het verhaal beter hangen wanneer het interessant verteld wordt op een inspirerende manier. Zelf luister je daar waarschijnlijk ook naar dan een saaie monotone PowerPoint presentatie.

 

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/