Startdir
Image default
Dienstverlening

Een EBI inspectie voor uw nieuwe installatie

Zet een EBI inspectie vast op de planning als u net een nieuwe stookinstallatie hebt gekocht. Zo bent u namelijk wettelijk verplicht om deze Eerste Bijzondere Inspectie en de keuring en controles die daarbij komen kijken te uit te laten voeren wanneer u een bijvoorbeeld een nieuwe verwarmingsketel heeft laten plaatsen. Het is een mogelijkheid om de EBI inspectie direct bij het in gebruik nemen van de installatie te laten uitvoeren. Wanneer dit niet mogelijk is dan mag u deze eerste inspectie, keuring en controle ook op een later moment laten uitvoeren. Wettelijk is het wel verplicht om een EBI uit te laten voeren binnen een tijdsbestek van zes weken.

Laat een EBI inspectie uitvoeren door gecertificeerde professionals

Niet elk willekeurig bedrijf is bevoegd om een EBI inspectie of keuring uit te voeren op uw nieuwe verwarmingsketel. Alleen een gecertificeerd bedrijf mag deze controles, inspecties en keuringen uitvoeren op een installatie. Het gaat hierbij om bedrijven met een SCIOS certificering, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught. Laat een EBI uitvoeren door deze professionals dan bent u er zeker van dat het conform de wet- en regelgeving gebeurd. Na deze Eerste Bijzondere Inspectie wordt een basisrapport op gesteld. Dit rapport geldt als leidraad voor alle volgende periodieke inspecties, keuringen en periodiek onderhoud. Een periodieke wordt PI genoemd en periodiek onderhoud wordt PO genoemd.

Maak een afspraak voor een inspectie, keuring of controle

EBI inspecties mogen alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde specialist, anders wordt deze niet geregistreerd. K.K. Brandertechniek uit Vught is een specialist die in het bezit is van een ISO 9001 certificaat en gecertificeerd is door SCIOS. Bij dit bedrijf kunt u hierdoor rekenen op vakkundig werk, kwaliteit en service met garantie. Maak direct een afspraak voor een keuring van uw verwarmingsketel of voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Voor vragen en advies over het uitvoeren van een EBI of van een PI of een PO kunt u contact opnemen met het bedrijf uit Vught.