Startdir
Image default
Winkelen

LED spots, op welke voordelen kan je rekenen?

LED spots zijn vandaag de dag natuurlijk ontzettend populair. Van alle verschillende soorten verlichting die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden zijn deze spots toch echt één van de populairste opties. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Niet alleen geldt voor deze spots met LED dat ze veelzijdig toepasbaar zijn, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze zuinig zijn in verbruik en bovendien ook over een zeer lange levensduur beschikken. Ben jij dus ook op zoek naar eigentijdse en vooral naar praktische en energiezuinig verlichting voor in jouw woning? Dan moet je vooral blijven verder lezen en alles te weten komen over deze spots met LED-verlichting.

LED spots hebben een zeer laag energieverbruik

De eerste reden waarom veel mensen de keuze maken om LED spots te kopen heeft betrekking tot het lage energieverbruik waar ze zich door kenmerken. In menig aantal woningen is er nog steeds verlichting terug te vinden die werkt op basis van bijvoorbeeld halogeen. Uiteraard doet dergelijke verlichting precies wat je ervan verwacht, maar het probleem zit hem in het stevige verbruik. Veel mensen denken dat het gros van hun energiefactuur afkomstig is van de verwarming, maar beseffen niet dat ook de verlichting zowel in als buiten de woning met heel veel geld gaat lopen. Door de standaard verlichting te vervangen door bijvoorbeeld LED-verlichting kan je heel wat geld besparen.

LED spots kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt 

Voor LED spots geldt dat ze er bekend om staan ongelofelijk veelzijdig toepasbaar te zijn. Dat mag je absoluut letterlijk nemen. In eerste instantie is er natuurlijk het verschil tussen de inbouw- en de opbouw exemplaren. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook spots bestaan voor binnen en spots voor buiten. Je kan dus niet alleen in je woning zelf, maar ook daarbuiten genieten van alle interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van LED-verlichting. 

Verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen

Het aanbod met LED spots op de markt is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid. In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat er verschillende lichtkleuren bestaan. Toen de eerste LED-verlichting op de markt werd gelanceerd was er slechts sprake van één lichtkleur en dat stootte heel wat mensen aardig tegen de borst. Tegenwoordig is dat helemaal niet het geval. De kleuren die verkrijgbaar zijn, zijn dan ook vrij sterk uiteenlopend. Wil je dus met andere woorden niet alleen kunnen profiteren van wit licht, maar ook van gekleurde verlichting? Dan is dat zeker mogelijk. 

Daarnaast is het bij het kopen van LED spotjes ook altijd van belang om je de vraag te stellen of je graag wil hebben dat deze gedimd kunnen worden of niet. Heel wat mensen vermoeden dat deze verlichting eigenlijk altijd dimbaar is. Dat is echter niet correct. Wil je graag de verlichting kunnen dimmen? Dan zal je moeten kiezen voor exemplaren die specifiek dimbaar zijn. Voor alle duidelijkheid, dit dient altijd op de verpakking vermeld te worden. Staat dat niet aangegeven? Dan kan je er eigenlijk vanuit gaan dat de spots niet dimbaar zijn.