Startdir
Image default
Bedrijven

Je auto verruilen voor een motor

Mocht je toe zijn aan een geheel nieuw avontuur, verruil je auto dan voor een motor. Neem motorrijlessen en behaal je motorrijbewijs. De gedachte dat je extra kwetsbaar bent op een motor als je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt, is iets wat veel mensen bang maakt. Toch is het zo dat vrijwel iedereen met de wil en de passie, prima motor kan leren rijden. Een proefles nemen is eigenlijk altijd een goed idee. Je hebt zo een beetje een idee waar je aan begint.

Je eigen rijstijl ontwikkelen

Voor een heleboel mensen ziet het scheuren op een grote motor er indrukwekkend uit. Dit valt over het algemeen erg mee. Bij het rijden op een motor gaat het erom dat je lekker ontspant. Dit zul je met name in de bochten ervaren. Het is de bedoeling dat je anticipeert en goed vooruit kunt kijken. Je ontwikkelt vanzelf je eigen rijstijl. Het is bovendien ook essentieel hoe je je bochten precies neemt. Dit bepaalt namelijk je zuinigheid.

Extra tips voor beginners

Beginnende motorrijders lopen vaak tegen dezelfde problematiek aan. Allereerst is het correct opzetten van je helm klaarblijkelijk een flinke klus. Het kan voor aardig wat onhandige momenten zorgen. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je schedel heel blijft. Klem je helm dus niet te strak of te ver naar voren of achteren. De sluiting hoort daarnaast goed en strak te zitten. Aan de verkeerde kant opstappen is ook een veelgemaakte beginnersfout. Het is allesbehalve handig, omdat je eenvoudig je gewicht verliest en kunt vallen. Als vuistregel kun je hanteren dat je op dient te stappen aan de kant waar je standaard zit. Het is verder ook niet gemakkelijk om heel vloeiend weg te rijden. Veel oefenen met je koppelingshendel voorkomt dat je van de motor af wordt gegooid. Veel oefening baart kunst, dus zoek een goede motorrijschool. Erkende motorspecialisten, zoals motorrijschool Breda bijvoorbeeld helpen jou bij het behalen van je motorrijbewijs! Schakelen op een motor is ook iets wat je vanzelf steeds beter door zult krijgen. Toch is het vergeten van je knipperlicht hetgeen wat het meest voorkomt als je alle beginnersfouten bekijkt. In een auto gaat het knipperlicht uit zodra je een afslag hebt genomen. Een motor doet dit niet. Neem geen risico en kies voor een erkende motorrijspecialist, zoals motorrijschool Breda.

https://rijschoolbreda.nl/motorrijschool-breda/