Startdir
Image default
Bedrijven

Tips voor het uitzoeken van de juiste vloer

Tegenwoordig is er zoveel keus, dat het lastig kan zijn om de juiste vloer uit te kiezen. Ben je er nog niet helemaal uit of heb je nog een overeenstemming met jouw partner? Dan kan het handig zijn om er op praktisch manier naar te kijken. Benieuwd naar hoe je dat doet? Lees gerust verder.

Wat is de functie van de ruimte waar jouw vloer ligt?

Over het algemeen wordt het aangeraden om in de keuken en de badkamer, daar waar veel water is, te kiezen voor een gladde vloer. Denk daarbij dus aan plavuizen, zeil of bijvoorbeeld laminaat. Bij een vloer die zakelijk wordt gebruikt gelden trouwens wat extra regels. Zo moet de vloer van een keuken in een hotel echt helemaal waterdicht zijn. Dus dat maakt het aantal mogelijkheden nog iets kleiner.

Hoe leef jij in de ruimte?

Hou jij nu eenmaal van tapijt, ook voor in de keuken? Dan zou dit frictie kunnen opleveren met jouw partner. Niet iedereen vindt tapijt in de keuken een fris idee. Zeker bij het knoeien met eten, zal het lastig zijn om het tapijt schoon te houden. Is jouw partner ook nog eens iemand die best wel veel knoeit en dingen bijvoorbeeld snel omstoot? Dan kun je beter water bij de wijn doen en voor een gladde vloer kiezen. Misschien is daarbovenop een klein vloerkleed wel een optie, vooral als deze vrij eenvoudig gewassen kan worden.

Technisch

 Wil je vloerverwarming? Dan ben je het beste uit met plavuizen of steen. Er zijn andere opties, maar dan moet je eerst even goed informeren in de winkel, voordat je misschien een verkeerde aankoop doet.

Vloerbeschermers

Eindelijk de juiste vloer gevonden? Dan kan het feest beginnen. Daarbij nog wel een laatste tips: koop direct vloerbeschermers voor jouw meubels, want welke vloer je ook kiest, het raakt al snel beschadigt. Alleen met de juiste vloerbeschermers houd je jouw vloer langer goed.