Startdir
Image default
Bedrijven

Tips voor het kopen van een huis

Wil je een huis kopen? Dan zijn er veel dingen waar je op moet letten. Als je dat niet doet kan het namelijk maar zo zijn, dat je kat in de zak koopt. Dat is jammer en het kan behoorlijk grote gevolgen hebben. Een huis is immers een hele grote aankoop. Dus dat is niet iets om over één nacht ijs te gaan.

Een bouwkundig goed huis

Ten eerste moet het zo zijn, dat het huis bouwkundig goed in elkaar steekt. Je wil er niet naderhand achter komen dat er nogal wat gebreken zijn, die jou op het eerste gezicht niet zo waren opgevallen. Zeker als het zorgt voor veel kosten om die gebreken op te lossen, is dat nogal zorgelijk. Het kan helpen om dus iemand met bouwkundig inzicht mee te nemen.

Twijfel je of het huis bouwkundig voldoende in orde is? Dan kun je een zogeheten bouwtechnokeuring laten uitvoeren. Hiermee moet de verkopende partij natuurlijk akkoord gaan. Bovendien moet helder zijn wie de kosten voor de bouwtechnokeuring op zich neemt.

Verbouwing: vloer egaliseren

Wil je het huis verbouwen? Dan is het niet slim om te denken dat je zonder voldoende bouwkundige ervaring, de kosten van de verbouwing kunt inschatten. Ten eerste zit je als koper vaak in een optimistische bubbel, ten tweede komen er klussen bij kijken die helemaal niet beraamd zijn. Dit zouden dan bijvoorbeeld kosten kunnen zijn om de vloer te egaliseren. Je hebt dus een vakman die alle klussen, inclusief bijvoorbeeld de vloer egaliseren, goed in kaart kan brengen.

Dat wil niet zeggen, dat je geen onverwachte gebreken kan tegenkomen. Zeker bij oude huizen kom je gaandeweg een verbouwing van alles tegen. Vakmensen hebben wel meer idee van wat eventuele verborgen zaken kunnen zijn.

Wensen

Behalve aan kosten om bijvoorbeeld een vloer te egaliseren, moet je ook denken aan de wensen die je hebt. Biedt het huis genoeg ruimte, is de sfeer goed, is de ligging goed, is de buurt oké? Dat soort zaken. Uiteindelijk moet je er wonen, dus dit zijn natuurlijk allemaal belangrijke dingen.

https://www.egaliseer.nl/