Startdir
Zakelijk

Kies een bemiddelaar die je een comfortabel gevoel geeft

Als je voor het eerst met een bemiddelaar praat, denk dan na over hoe het gesprek is verlopen. Wat vond je leuk aan wat je mediator te zeggen had? Voelde je je je op je gemak? Wees eerlijk tegen jezelf als je je eerste gesprek met een mediator analyseert. Als je de verkeerde persoon hebt, kan dit later spijt of frustratie veroorzaken.

De bemiddelaar moet vooraf over de kosten informeren. Meestal moeten de bemiddelaars de kosten per uur in rekening brengen in plaats van een voorschot. Je moet in staat zijn om een ontmoeting te hebben met een mediator om een gevoel te krijgen bij hoe deze is en werkt. Als je besluit dat je na dat eerste gesprek niet met hem/haar wil samenwerken, zit je er niet aan vast. 

Je moet ook weten wat ze je nog meer in rekening kunnen brengen, zoals het maken van notities. Wees direct over het willen weten wat de kosten zijn voordat je begint. De bemiddelaar zal je graag alle details verstrekken die je nodig hebt om te weten wat je moet weten.

Zoek iemand die structuur kan geven aan je zittingen
Terwijl de bemiddelingssessies informeler zijn, moet de mediator bekwaam zijn in het zo ordelijk mogelijk houden van de sessies. Het is essentieel dat beide partijen een gelijke kans krijgen om hun verhalen over elk onderwerp uit te leggen. De bemiddelaar moet optreden als scheidsrechter om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

De bemiddelaar moet een aantal regels stellen die iedereen tijdens de sessie moet volgen, zoals niet over elkaar praten en niet slecht praten tijdens vergaderingen. De basisregels van een mediator zullen je helpen om je sessies zo te structureren dat je gefocust kunt blijven zonder je te richten op niet-verwante en onproductieve onderwerpen.

Op zoek naar mediators Nederland? Kijk eens op mediatorkaart.nl

https://mediatorkaart.nl/