Startdir
Sport

Mushing, het steppen met je hond

Een sport die steeds vaker beoefend wordt, en onder een aparte categorie kan worden geplaatst, is mushing, oftewel steppen met je hond. Je gaat samen met je hond de weg op of het bos in op een step en laat je deels voorttrekken door je hond of zelfs meerdere honden. Voor je hond is dit erg leuk en ook jijzelf kunt hiervan genieten. Het is dus ook een sport die steeds populairder wordt en een mushing step wordt dus ook steeds vaker aangeschaft.

Wat heb je allemaal nodig om te steppen met je hond?

Het allerbelangrijkste om als eerst aan te schaffen is natuurlijk een goede hondenstep. Deze step dient stevig en groot te zijn en natuurlijk van een goede kwaliteit. De step moet een voetenplank hebben die minimaal 10 centimeter boven de grond is zodat je bij een oneven wegdek niet telkens de grond aanraakt. Aan te raden is om ook een hondenstep aan te schaffen die een stuur heeft die in hoogte verstelbaar is. Wanneer je continu voorover gebogen op de step moet staan dan kan dit de rug teveel belasten. Ook is het verstandig om een step te kiezen met een voorvering zodat je de klappen makkelijk op kunt vangen. Tot slot, ga te allen tijde voor een step met goede remmen. Je honden kunnen in het bos zeer enthousiast worden en maar blijven rennen. Wanneer je geen goede remmen hebt dan kun je ze amper tegenhouden.

Met welke rassen kun je deze sport beoefenen?

In principe kun je met veel verschillende rassen de sport beoefenen. Er zijn echter rassen die gemakkelijker met de step zullen rennen:

• De Siberische husky
• De Alaskan husky
• De Alaskan Malamute
• De Groenlandsehond
• De Samojeed

Waar schaf ik een goede mushing step aan?

Een goede mushing step kun je op diverse plekken kopen zowel in de winkel als op het internet. De prijzen beginnen bij ongeveer 250 euro tot aan 900 euro. Het is volledig afhankelijk van het merk en model waar je keus op is gevallen. Wij raden aan om deze website te bezoeken, hier hebben ze een uitgebreid aanbod aan mushing steps voor zowel jong- als oud.

https://www.hondensteps.nl