Startdir
Image default
Sport

Fitnesstrainer worden? Deze opleidingsmogelijkheden zijn er!

Ben je helemaal gek van fitness en ben je niet uit de sportschool of gym te slaan? Dan zal je vast interesse hebben in het omzetten van je passie naar een baan. Fitness is de tegenwoordig de grootste sport in Nederland en dit heeft ook betekend dat de vraag naar personal trainers en fitnesstrainers omhoog is gegaan. Dit biedt kansen! De vraag is gestegen en daarmee het aanbod ook, maar er liggen genoeg mogelijkheden voor jou om een uitstekende fitnesstrainer te worden en genoeg centjes binnen te halen. Hoe word je nu een personal trainer? Iedereen kan dit worden. Je hoeft je alleen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en je bent personal trainer. Dit klinkt natuurlijk top, maar het is zeker niet verstandig om dit te doen. Je bent als personal trainer verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten en het is wel zo fijn als je weet waar je het over hebt. Het is daarom goed om een opleiding te volgen. Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden verder in dit artikel genoemd.

Fitvak A

Er zijn verschillende opleidingen die je kan volgen. Zo kan je bijvoorbeeld een Fitnesstrainer A opleiding volgen. Dit is een opleiding die perfect is voor de starter in de fitnessbranche. Je hebt geen vooropleiding nodig en je leert alles over het menselijk lichaam, krachttraining, blessure preventie, voedingsleer en trainingsleer. Deze opleiding duurt daarbij maar vier maanden en het slagingspercentage ligt boven de negentig procent.

Fitvak B

De Fitnesstrainer B opleiding is de vervolgopleiding van Fitnesstrainer A. Met deze studie ga je dieper op de onderwerpen in, en leer je meer over het lesgeven en het coachen van gedragsverandering. Deze opleiding duurt vijf maanden en is door heel Nederland te volgen. Fitnesstrainer A en B kan je zowel klassikaal als online volgen.

NASM

Nasm staat voor National Acadamy of Sports Medicine en is een personal trainer opleiding aanbieder uit Amerika. Met deze opleiding leer je alles over de ins en outs van sport, voeding en coaching. Dit is een opleiding die gebaseerd is op wetenschappelijke richtlijnen en je de mogelijkheid geeft om je te onderscheiden met je kennis op de markt. Deze opleiding is alleen klassikaal te volgen om je zo goed mogelijk te leren hoe je 1 op 1 met mensen omgaat. Verder is de slagingspercentage boven de tachtig procent en heb je de Fitnesstrainer A opleiding nodig om de opleiding te kunnen volgen.

Opleiding Health Coach

Deze opleiding leert je alles het communiceren en coachen van toekomstige klanten. Met veel kennis over zaken kom je er niet alleen als fitness of personal trainer. Je moet het ook kunnen overbrengen aan je klanten. Je klanten echt kunnen motiveren om door te gaan en je klanten te helpen als ze ergens mee zitten. Deze opleiding leert je alles over gedragsveranderingen, leefstijl en de vaardigheden van een effectieve en goede coach. Bij deze opleiding zit ook een stage die je moet volgen. Verder is de studie alleen klassikaal te volgen en dit kun je doen door het hele land.

Waar opleidingen volgen

Er zijn verschillende partijen die een groot aanbod hebben in opleidingen voor personal trainers en fitnessinstructeurs. Hier is Sport & People een mooi voorbeeld van. Deze partij biedt veel opleidingen en cursussen rondom het vak fitnessinstructeur aan, en je kan je ook nog verder specialiseren en onderscheiden met vele andere mogelijkheden. Van yogacursussen tot sport en voeding cursussen.