Startdir
Image default
Sport

Sportieve ambities? Overweeg een fitnesstoestel voor thuis!

Heb jij sportieve ambities maar lukt het niet om consistent te trainen? Overweeg dan een fitnesstoestel voor thuis aan te schaffen. Met een fitnesstoestel voor thuis verlaag je namelijk de drempel om te gaan sporten.

Is het buiten koud en nat? Met een loopband op zolder kun je dit niet als excuses gebruiken om niet te gaan hardlopen. Weinig tijd? Heb je echt geen 20 minuten om even snel wat oefeningen te doen? Dat je niet voor een workout van 20 minuten helemaal naar de sportschool gaat is te begrijpen. Maar als de sportschool letterlijk op zolder is, wat houdt je dan tegen om even snel 20 minuten te sporten?

Kortom, een fitnesstoestel voor thuis is dé oplossing om consistent naar je sportieve doelen toe te werken. In dit artikel wordt dan ook uitgelegd hoe je een goede aanschaf doet.

Kiezen voor kracht, cardio of een combinatie

De eerste afweging die men meestal maakt is het type training. Ben jij meer van de krachttraining? Of vind je dat niks en gaat je voorkeur uit naar cardio? Uiteraard is ook een combinatie een mogelijkheid. Als je droog wil trainen dan zul je zowel spieren moeten opbouwen als vet moeten verbranden. Echter, cardiotraining kun je natuurlijk ook buitenshuis doen in de vorm van fietsen of hardlopen. Uiteraard geldt dit ook voor krachttraining maar in mindere mate.

Kortom, bepaal voor jezelf of je je wil richten op krachttraining, cardio of een combinatie van beiden. Bepaal ook hoe je deze wil invullen. Wil je volledig thuis gaan trainen of thuis trainen als aanvulling op de sportschool? Wil je zowel binnenshuis aan kracht en cardio kunnen doen of niet? Er zijn tal van mogelijkheden.

Bepaal je budget en een ruimte

Als je een sportkamer gaat inrichten heb je natuurlijk een ruimte nodig. Dit kan elke ruimte zijn die je tot je beschikking hebt. Denk aan een slaapkamer, een kelder, een zolder of een garage. Sterker nog, er zijn zelfs mensen die in de tuin onder een overkapping sporten.

Welke ruimte je kiest hangt natuurlijk compleet af van jouzelf. Het is natuurlijk wel zo dat een grotere ruimte meer mogelijkheden biedt dan een kleine ruimte. Vooral als je thuis gaat sporten zal de ruimte een bottleneck zijn. Om goed te kunnen sporten dien je veelzijdig te kunnen sporten. Vooral bij krachttraining is afwisseling en balans in je workout belangrijk. Hoe minder ruimte je hebt, hoe creatiever je zult moeten zijn in het realiseren van deze afwisseling.

Naast ruimte heb je ook nog te maken met je budget. Bij het inrichten van een sportkamer heb je simpelweg te maken met een investering. Met een beperkt budget zul je dan ook concessies moeten doen. Voor 200 euro heb je natuurlijk geen sportschool kwaliteit squatrek, bankdrukset en een uitgebreide set aan dumbbells. Kortom, bepaal je budget en ga dan kijken hoe je deze zo effectief mogelijk kunt besteden. Op de website van fitnesstoestelkopen.nl vind je meer tips over het inrichten van een goede sportkamer.