Startdir
Bedrijven

Hoe veilig zijn achteruitrijcamera’s

Iedereen vind het niet fijn als er schade wordt gemaakt bij zijn/haar auto, of dit nou door een andere partij of door jezelf gebeurd is dit nooit fijn. Om extra veilig te kunnen rijden wordt het tegenwoordig sterk aangeraden om met een achteruitrijcamera te rijden. Dit is om de veiligheid op de weg te verbeteren en ook om het autorijden simpeler te maken. Een achteruitrijcamera gaat ook steeds belangrijker worden bij bijvoorbeeld wat grotere busjes of vrachtwagens. Wanneer er een wat grotere dode hoek is worden camera’s aan de zijkant en aan de achterkant van het voertuig steeds meer een must dan een mogelijkheid. Hierdoor zijn de camera’s veel in trek bij bijvoorbeeld postbezorgingsbedrijven of voor bezorgservices van supermarkten. Ook zijn vrachtwagens uitgerust met deze camera uitrustingen.

Indien u voor uw eigen personenauto graag een achteruitrijcamera zou willen heeft u keuze uit verschillende modellen van verschillende merken. Zo is er bijvoorbeeld de orlaco achteruitrijcamera die volgens de hoogst haalbare standaard voor auto’s en busjes wordt geproduceerd. Bij deze achteruitrijcamera is het ook mogelijk om deze aan te sluiten aan een beeldscherm wat niet bij deze camera geleverd wordt, goede deal dus!

Overigens kunt u ook een achteruitrijcamera set aanschaffen, in deze set zit dan bijvoorbeeld de achteruitrijcamera, het beeldscherm waarop het beeld is te zien wat door de camera wordt vastgelegd. En er zit een montage kit bij waarmee u zelf de achteruitrijcamera kunt installeren in uw auto, bestelbus of misschien zelfs vrachtwagen. Indien u niet zo handig bent met uw handen en moeite heeft met ingewikkelde technische installeerwerkzaamheden is het altijd mogelijk om de hulp in te schakelen van een specialist, deze installeert de  achteruitrijcamera in uw voertuig en deze is daarna weer helemaal klaar om veilig de weg op te gaan met een nieuwe extra veiligheidsoptie er op gemonteerd.

http://www.vanzwitserland.nl/