Startdir
Image default
Gezondheid

Kun je niet slapen? Wel met deze 2 tips!

Deze twee dingen doe ik altijd als ik slecht slaap door stress.

Maak een takenlijst
Piekeren over toekomstige onvolledige taken kan slapeloosheid veroorzaken, volgens dit onderzoek uit 2017 in de Journal of Experimental Psychology. Uit de studie bleek dat het opschrijven van een takenlijst met toekomstige taken mensen hielp om sneller in slaap te vallen dan degenen die schreven over taken die ze die dag al hadden volbracht. Hoe langer en gedetailleerder de deelnemerslijsten, hoe sneller ze in slaap vielen.

Probeer minstens vijf minuten voordat je gaat slapen een specifieke takenlijst op te stellen.

Opstaan
In bed blijven en proberen jezelf in slaap te laten vallen, is misschien niet het beste idee, volgens Nick de Waard. Dit kan je hersenen trainen om je bed en slaapkamer te associëren met wakker zijn, volgens Johns Hopkins Medicine. Als je langer dan 20-30 minuten wakker ligt, moet je uit bed komen en iets anders gaan doen.

“Als je probeert te slapen en je hersenen laten je niet toe, dan kan het zijn dat je te vroeg naar bed gaat,” zei Nick de Waard. Volgens Johns Hopkins Medicine kunnen de benodigde uren slaap per persoon verschillen. “Iedereen is anders en het lichaam van sommige mensen heeft er maar zes of zeven nodig,” zei Nick de Waard. Als u denkt dat u meer dan acht of negen uur slaap nodig heeft, kan er een onderliggend probleem zijn en moet u uw zorgverlener raadplegen, volgens Johns Hopkins Medicine.

Heb je hierna nog stress en slaap je slecht door deze stress? Lees dan meer in dit artikel over slecht slapen en stress.

https://nickdewaard.nl/slecht-slapen-door-stress/