Startdir
Bedrijven

Melkveehouderij

Hoe werkt dat nou eigenlijk, een melkveehouderij? Je kunt je er natuurlijk wel iets bij voorstellen, koeien, melk en de fabriek. Misschien ben je wel eens op de basisschool naar de boerderij geweest. Daarbij zag je hoe een apparaat de koeien melken en wat er dan allemaal gebeurt met de melk. Misschien heb je zelfs gezien dat er kaas werd gemaakt of heb je de koeien geborsteld met een koeborstel.

Beginnen van een melkveehouderij

Als je boerderijen zo leuk vindt en er eentje wilt beginnen staat er nog veel op je te wachten. Denk maar aan al het werk dat er vooraf aan gaat.

Boerderij of stuk grond kopen

Allereerst moet je natuurlijk een plek vinden om je boerderij te beginnen. Je kunt een stuk grond kopen en helemaal nieuw beginnen. Dit kost waarschijnlijk wel veel geld. Je moet namelijk niet alleen de grond kopen, maar ook een hele stal en/of fabriek neerzetten. Dit kost veel geld en neemt ook veel tijd in beslag.

Het is misschien handiger als je een boerderij overkoopt van een boer die er mee wil stoppen. Boerderijen zijn vaak wel familiebedrijven, maar steeds meer mensen trekken naar de stad of willen de boerderij van hun ouders niet overnemen.

Soort boerderij

Daarna moet je gaan bepalen wat voor boerderij je wilt hebben. Als je er echter een overkoopt, stel een melkveehouderij, dan ga je natuurlijk gewoon daarmee verder. Je kunt eventueel ook aanpassingen maken zodat het de boerderij wordt die jij wilt hebben.

Benodigdheden

Als je weet wat voor soort boerderij je wilt hebben, is het nu nog de zaak om de spullen te kopen die je nodig hebt. Als je een boerderij overkoopt is het meeste er waarschijnlijk nog wel. Soms moet je toch veel vervangen of veranderen omdat het al veroudert of het is niet naar jouw smaak. Het kan hierbij handig zijn om agrarisch advies in te winnen, zodat je precies weet wat noodzakelijk is.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/