Startdir
Image default
Bedrijven

Onderhoud van een houten tuinbank

Een houten tuinbank voor in de tuin is uiteraard erg mooi om van te genieten. Je hoeft de tuinbank niet steeds binnen te zetten om te beschermen tegen het weer, wat een groot voordeel is. Als de houten tuinbank dan weer droog is, leg je de kussens erop en kun je weer lekker genieten van de zon. Net als alles moet je de tuinbank goed onderhouden om er zo lang mogelijk van te genieten. Het is namelijk geen goedkope aanschaf en dat wil je niet te vaak doen. Het beste is om het hout 2 keer per jaar goed schoon te maken en te behandelen.

Na het schoonmaken behandel je het hout met een verf of beits waardoor het waterafstotend wordt. Als je dit elk jaar goed bij houdt kan de houten tuinbank het hele jaar buiten staan. Het is belangrijk om te weten dat een beschermhoes juist averechts werkt. Als het regent hangt er vocht in de lucht wat ook onder de hoes komt. Dit vocht kan niet weg waardoor er meer kans is dat het hout gaat rotten.

Houten tuinbank hertstellen

Hout is een ontzettend mooi materiaal wat met de juiste behandelingen zeer lang mee gaat. Mocht het schade hebben of verkleuren dan is het ook makkelijk te herstellen. Zo kun je zacht rottend hout verwijderen met een beitel of schroevendraaier waarna je het goed reinigt. De zwakke plekken kun je nu vullen met een houtvuller wat met de kleur overeenkomt.

Daarna kun je alles schuren en weer beitsen of verven. Ook als het hout vergrijst of groen wordt is dit makkelijk op te lossen met de juiste behandeling. Zo kun je jarenlang genieten van jouw houten tuinbank.

https://www.outsidemeubelen.nl