Startdir
Image default
Aanbiedingen

Tips om je kantoor functioneel in te richten

Tips om je kantoor functioneel in te richten 

Een kantoor inrichten lijkt misschien een simpele klus, maar in de praktijk valt het meestal toch flink tegen. Er komt meer bij kijken dan je denkt en over de indeling moet goed nagedacht worden. Voordat je begint met het inrichten van je (thuis)kantoor, is het belangrijk om de indeling functioneel te houden. Hierbij moet je op een aantal dingen letten voordat je al het meubilaire, verlichting en andere woonaccessoires gaat kopen.  

  1. Indeling:

    Bij de inrichting van het project is het belangrijk om na te denken over de indeling. Wat gebruik je veel en moet je dichtbij de hand hebben? Denk aan materialen of benodigdheden om jouw werk goed te kunnen uitvoeren. Ook als je veel samenwerkt met bepaalde collega’s is het handig om dicht bij hen in de buurt te zitten. Zo kun je snel communiceren over projecten of andere zaken en heb je altijd een sparringpartner in de buurt. 

  1. Verlichting: 

In een kantoor wil je ervoor zorgen dat er goede verlichting is. Vaak is dit wat ongezellige, felle verlichting. Hierdoor heb je voldoende zicht en blijf je goed bij de les. Dit licht bevordert namelijk het concentratievermogen en zorgt ervoor dat je minder snel moe wordt. Als er verduisterend licht is in een kantoorpand, zal je merken dat je lichaam door de biologische reactie denkt dat het tijd is om te slapen. Daarom is verlichting in een kantoor van belang! 

  1. Ruimte slim benutten: 

Heb je een klein (thuis)kantoor, dan moet je alle ruimte die je hebt slim benutten. Zet een boekenkast of vitrinekast neer als afscheiding van je kantoor. Plaats hier boeken, tijdschriften, bureauartikelen, administratiemappen en nog veel meer. Verschillende woonwinkels en professionals kunnen je helpen met het slim indelen van de ruimte. Wil je graag wat groen in je kantoor? Dan kun je bijvoorbeeld grote, imposante plantenbakken gebruiken ter afscheiding van afdelingen, projectgroepen of teams. 

  1. Huur een professional in: 

Wil je liever niet te veel tijd besteden aan de project inrichting? En ben je benieuwd naar hoe projecten inrichten? Dan kun je een professional inhuren die alles voor je regelt. Zij regelen alles van A tot Z om jouw kantoor functioneel en handig in te delen. Ze denken mee over jouw wensen, de indeling, lichtinval, woonstijl en nog veel meer.

https://katoprojecten.nl/projectinrichting/