Startdir
Image default
Bedrijven

Vapen en e-sigaretten

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Vapen is een populaire trend op het moment. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen vapen en e-sigaretten. Het antwoord is simpel. Er is geen verschil tussen de twee. E-sigaret is gewoon de Nederlandse naam voor vapen. Maar waar komt de verwarring dan vandaan?

 

Verschillende soorten

Bij het woord vapen denken de meeste mensen aan grote dampwolken. Maar dit klopt niet helemaal. Er zijn namelijk twee verschillende soorten Vapes. De twee soorten zijn MTL en DL. Dit is de oorsprong van de verwarring tussen vapen en e-sigaretten.

 

Wat zijn MTL en DL?

DL staat voor Direct lung. Dit houdt in dat je direct naar de longen inhaleert. Dit principe komt overeen met een waterpijp of een diepe inademing. Omdat de hoeveelheid dampen van een waterpijp zo overeenkomen met DL wordt dit ook wel vaker vapen genoemd. MTL staat voor Mouth to lung. Dit houdt in dat je van je mond naar de longen inhaleert. Deze manier van inhaleren lijkt het meeste op het inhaleren van een sigaret. Daarom wordt dit ook wel een e-sigaret genoemd.  Hier komt de verwarring dus vandaan. In de basiswerking zit eigenlijk geen verschil.

 

Wat is e-liquid

De vloeistof die je nodig hebt om te vapen wordt e-liquid genoemd. Er zijn verschillende soorten en merkten e-liquid te krijgen zoals Vampire Vape of Silverline. Het grootste verschil zit hem in de nicotine sterkte en PG/VG basis verhouding. Je kan een vape precies maken naar jouw smaak. Dat is waarschijnlijk ook de rede dat veel mensen overstappen van sigaretten naar vapes.

  

https://wizzits.com/e-liquid/vampire-vape/