Startdir
Image default
Bedrijven

Verschil tussen automaat en schakel

Rijden in een automaat is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. In 2019 werden er voor het eerst meer auto’s verkocht met automatische versnellingsbak dan zonder. Ook bij rijscholen is er steeds meer belangstelling voor het rijden in een automaat. Bij automaat rijlessen den Bosch kan je bijvoorbeeld al voor dezelfde prijs kiezen voor rijlessen in een automaat. Maar wat is het verschil tussen rijden in een automaat en rijden met een schakelbak.

 

Werkintensiteit

Het grootste verschil is de werkintensiteit. Een automaat kost veel minder werk en geeft je meer ruimte om op de weg te letten. Je hebt veel meer tijd om je te focussen op wat om je heen gebeurt. Vroeger waren automaten veel zwaardere auto’s. Maar dat is tegenwoordig niet meer. Als je een auto liefhebber bent dan kan je bij een automaat wel de controle over de auto missen. Met een schakel auto heb jij de controle over de versnelling en de toeren.

 

Rijlessen

Als je hebt leren rijden in een schakel auto dan mag je gewoon in een automaat rijden. Het geldt helaas niet andersom. Als je niet hebt leren schakelen is het ook niet verstandig om zomaar in een schakel auto te stappen. Daarom zijn er nog veel rijscholen die adviseren om je te lessen in een schakelauto. Het kan namelijk wel zo zijn dat jij een automaat aanschaft, maar als je een keer een leenauto nodig hebt dan is de kans groot dat je een schakelauto krijgt.

https://rijschoolindenbosch.nl/