Startdir
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beroepskleding?

Het uitkiezen van beroepskleding voor je personeel is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is namelijk op het gebied van werkkleding enorm veel keuze. Wat is precies het belang van goede bedrijfskleding? Hoe kies je als werkgever geschikte kleding uit voor jouw personeel? Waar moet je precies op letten als je op zoek bent naar passende bedrijfskleding? De tips hieronder helpen je een eind op weg om de meest ideale kleding voor jouw medewerkers te vinden.

Waarom is het zo belangrijk dat er goede bedrijfskleding wordt gedragen?

Het is om meerdere redenen van belang dat je personeel in nette en representatieve bedrijfskleding rondloopt. In de eerste plaats laat je zo zien dat je als bedrijf voor kwaliteit staat. Medewerkers die in nette kleren lopen, komen betrouwbaarder en professionelere over dan werknemers die er onverzorgds en slordig uitzien. Verder zorgt bedrijfskleding ervoor dat het personeel onderling zich meer gelijkwaardig voelt. Iedereen heeft dezelfde kleding aan. Hierdoor komt er in het team sneller een gevoel van gelijkheid, eenheid en saamhorigheid. In de derde plaats helpt goede werkkleding je personeel om zich comfortabel te voelen. Kies je voor kwaliteit, dan heeft jouw personeel het niet te warm of te koud tijdens het werk. Verder is passende kleding voor op het werk vaak nodig vanwege de veiligheid. Als werkgever ben je in bepaalde sectoren verplicht om je medewerkers van beschermende kleding te voorzien. Ten slotte, als laatste pluspunt van bedrijfskleding, geldt nog de naamsbekendheid die werkkleding je oplevert. Door het bedrijfslogo en de naam van je onderneming duidelijk op de kleding te zetten, kun je op een subtiele manier wat extra p.r. maken voor je eigen bedrijf.
Dit klinkt allemaal leuk en positief, maar hoe kies je nu goede bedrijfskleding uit? Welke aspecten moet je in de gaten houden als je op zoek bent naar dé voor jou – en natuurlijk je personeel – perfecte bedrijfskleren?

Kies een geschikte stof

Bij het uitkiezen van comfortabele beroepskleding is de stofkeuze een van de belangrijkste aandachtspunten. In hoofdzaak zijn er die mogelijkheden qua stof: polyester kleding, katoen of een mix van beide stofsoorten. Polyester is ideaal voor het najaar en de winterperiode. Zoek je bedrijfskleren voor de lente en zomermaanden, dan is katoenen kleding als stof een verstandige keuze. Katoen ademt namelijk goed. Kleding die bestaat uit een mix van polyester en katoen is de beste allround oplossing. Dit type kleding is het hele jaar comfortabel, maar ook sterk, duurzaam en goed te betalen.

Kies voor een mooie uitstraling én opdruk

Naast de stof is het ontwerp van de bedrijfskleding van groot belang. Zorg in elk geval voor bedrijfskleren die er eigentijds en goed verzorgd uitzien. Slim is om iets extra’s te investeren en op de voor- en/of achterkant van de kleding jouw bedrijfslogo en/of bedrijfsnaam af te drukken. Zo zorg je op een tactische manier voor meer naamsbekendheid.

Kies de juiste maten en pasvormen

Ten slotte is het natuurlijk cruciaal dat je beroepskleding in de juiste maten en pasvormen bestelt. Gebruik hierbij altijd het matenlabel van de fabrikant. Door de kleding te bestellen in diverse maten en pasvormen, garandeer je dat je voor ieder personeelslid bedrijfskleding op maat hebt!