Startdir
Image default
Cadeau

Waarom is koffie zo goed voor je?

Ah, koffie. Of je nu met een reismok op weg bent naar je werk of na de spinningles nog even snel een skinny latte drinkt, koffie is niet meer weg te denken uit je leven. De cafeïne geeft je een opkikker, en er is iets ongelooflijk rustgevend aan het nippen van een dampende kop koffie. Maar is koffie drinken goed voor je?

Goed nieuws: Het pleidooi voor koffie is sterker dan ooit. Onderzoek na onderzoek wijst uit dat je meer uit je favoriete ochtenddrankje kunt halen dan je dacht: Koffie zit boordevol stoffen die kunnen helpen beschermen tegen aandoeningen die vaker voorkomen bij vrouwen, zoals de ziekte van Alzheimer en hartaandoeningen.

Wat zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van koffie drinken?
Je brouwsel geeft je voordelen die verder gaan dan een energieboost. Hier zijn de top manieren waarop koffie je gezondheid positief kan beïnvloeden:

Je zou langer kunnen leven.
Recente studies ontdekten dat koffiedrinkers minder kans hebben om te sterven aan enkele van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen: coronaire hartziekten, beroerte, diabetes en nierziekten.

Je lichaam kan glucose (of suiker) beter verwerken.
Dat is de theorie achter studies waaruit bleek dat mensen die meer koffie drinken minder kans hebben op diabetes type 2.

Je hebt minder kans op hartfalen.
Het drinken van een tot twee koppen koffie per dag kan helpen hartfalen af te wenden, wanneer een verzwakt hart moeite heeft voldoende bloed naar het lichaam te pompen.

Je hebt minder kans om de ziekte van Parkinson te ontwikkelen.
Cafeïne wordt niet alleen in verband gebracht met een lagere kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson, maar het kan ook mensen met de aandoening helpen hun bewegingen beter onder controle te houden.

Je lever zal je dankbaar zijn.
Zowel gewone als decaf koffie lijken een beschermend effect op je lever te hebben. Onderzoek toont aan dat koffiedrinkers meer kans hebben op leverenzymwaarden binnen een gezond bereik dan mensen die geen koffie drinken.

Je DNA wordt sterker.
Donker gebrande koffie vermindert breuken in DNA strengen, die van nature voorkomen maar tot kanker of tumoren kunnen leiden als ze niet door je cellen gerepareerd worden.

Je kans om darmkanker te krijgen gaat een stuk omlaag.
Eén op de 23 vrouwen krijgt darmkanker. Maar onderzoekers ontdekten dat koffiedrinkers – decaf of gewoon – 26 procent minder kans hadden om darmkanker te krijgen.

Je kunt je kans op het krijgen van de ziekte van Alzheimer verkleinen.
Bijna tweederde van de Amerikanen die met de ziekte van Alzheimer leven zijn vrouwen. Maar de cafeïne in twee koppen koffie kan een belangrijke bescherming bieden tegen het ontwikkelen van de aandoening. Onderzoekers ontdekten zelfs dat vrouwen van 65 jaar en ouder die twee tot drie koppen koffie per dag dronken, minder kans hadden om in het algemeen dementie te ontwikkelen.

Je loopt minder kans op een beroerte.
Voor vrouwen wordt het drinken van minstens één kop koffie per dag in verband gebracht met een lager risico op een beroerte, die de vierde belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen is.

Op zoek naar een leuk cadeau? Kijk eens naar een koffie cadeaubox of een man box gift.