Startdir
Image default
Zakelijk

Waarom je software ontwikkeling uitbesteden?

Technologie is de kern van de moderne handel en software bestaat in vrijwel elk aspect van het leven over de hele wereld – maar vooral in het bedrijfsleven. Voor ondernemers die willen investeren in technologie, kan het idee om een intern software-ontwikkelingsteam te ontwikkelen verleidelijk lijken. Maar de praktische obstakels voor het samenstellen van een effectief team dat kan omgaan met de kritische onderlinge verbondenheid van snelle bedrijven kunnen enorm zijn.

Met zoveel concurrenten die klanten willen winnen, is goede software ontwikkeling nog nooit zo belangrijk geweest, of je nu een kleine startende onderneming bent of een grote ondernemer – wat betekent dat er geen ruimte is voor ontwikkelingsfouten en dat de leercurve om te voorkomen dat je het fout doet, erg kort kan zijn.

Daarom is het om vele redenen zinvol om de benodigde expertise uit te besteden aan een gevestigd maatwerk software ontwikkelingsbedrijf dat al de vaardigheden, expertise en ervaring heeft om met je softwareontwikkelingsopdracht te werken, de goede ideeën uit het slechte te verspreiden, verbeteringen voor te stellen en zich te committeren aan een voltooiingstijdstip. Met andere woorden, outsourcing verhoogt de kans dat je de software krijgt die je nodig hebt wanneer je die nodig hebt.

De behoefte aan aangepaste softwarediensten kan beginnen met een goed origineel idee, of misschien de noodzaak om de winstgevendheid te verbeteren of het marktaandeel te vergroten. Hoe dan ook, de eerste stap is het plannen van je software op basis van een goed geïnformeerde, gerichte technische analyse van de vereisten.

Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het verzamelen van de requirements is een zeer gedetailleerde uitsplitsing van elk aspect van het software ontwikkelingsproject, die het beste kan worden uitgevoerd door techneuten die het software ontwikkelingsproces begrijpen en daarom gewend zijn om vragen te stellen waar je misschien niet aan gedacht hebt. Als je deze expertise voor ICT consultancy in huis hebt – geweldig!

Als je dat niet hebt, hou er dan rekening mee dat ‘Requirements Gathering’ het proces is van het genereren van een lijst van eisen (functioneel, systeem, technisch, etc.) van alle belanghebbenden (klanten, gebruikers, leveranciers, IT-personeel) die gebruikt zullen worden als basis voor de formele definitie van wat het project is. Deze requirements definiëren het project, dus slecht geschreven requirements kunnen problemen veroorzaken tijdens de ontwikkeling en, erger nog, projecten doen mislukken als de doelen verkeerd begrepen zijn.

Gerelateerde artikelen

Is een gedrukte kalender deze tijd voor bedrijven nog relevant?

Zijn bedrukte aanstekers een effectieve manier van reclame?

Is een dazenval ook geschikt voor maneges?