Startdir
Dienstverlening

Wat houdt e-fulfilment precies in?

U kunt producten via een webshop verkopen wanneer uw website online staat. Wanneer er een product wordt verkocht ziet u dat en kunt u het product gaan inpakken, adresseren en opsturen. In het begin kunt u dat allemaal wel zelf bijhouden. Als u echter succes heeft en veel producten gaat verkopen, komt u op een punt dat u het niet meer alleen aankunt. Dan is het belangrijk met een e-fulfilment servicebedrijf in zee te gaan. Wanneer u een gesprek met het door u uitgekozen e-fulfilment servicebedrijf heeft gehad en de afspraken zijn vastgelegd, kunt u uw website koppelen aan die van het servicebedrijf. Ze nemen vanaf dat moment alle logistieke handelingen van u over. Ze zien als er op u site een product wordt besteld. Vanaf dat moment nemen ze het van u over. Ze pakken het product in, adresseren het en zorgen dat het wordt verstuurd. Ook de teruggestuurde producten worden door het e-fulfilment servicebedrijf in ontvangst genomen. De teruggestuurde producten worden volgens vastgelegde afspraken verwerkt.

Wat is e-fulfilment precies

Wanneer we over een e-fulfilment bedrijf zoals Surlogic spreken, wil dat eigenlijk niets anders zeggen dat ze de volledige afhandeling van orders van webshops overnemen. Er worden orders op een webshop besteld, waarmee ze zijn verbonden. Ze zien welke producten moeten worden ingepakt, geadresseerd en verstuurd. Het zijn dus orders die via webshops in het warehouse management systeem worden geplaatst. De houder van de webshop heeft met zo’n warehouse management systeem een contract afgesloten.

Werking e-fulfilment service bedrijf

De werking gaat als volgt. Het proces start met de inslag of te wel het ontvangen van de goederen die verkocht worden. De goederen worden geregistreerd en krijgen dan een aangewezen plaats in het warehouse. Zodra er een product, via de webshop wordt besteld, ziet men dat ook bij het warehouse. De producten worden opgehaald in het warehouse. Ze worden daarna verpakt, geadresseerd, voorzien van een etiket met het adres en een pakbon en verstuurd. Ze verwerken dus het hele logistieke proces van af de plaatsing van de order op de webshop tot de overhandiging van het product door de bezorgen. Ook de teruggestuurde producten worden verwerkt. 

Andere werkzaamheden

Doordat alle logistieke handelingen door een ander worden gedaan heeft u, als houder van de webshop, zelf vrije tijd over om te zorgen dat u de website kunt bijwerken. Ook heeft u gelegenheid andere websites te bezoeken die dezelfde producten verkopen als u. U moet met de prijs kunnen concurreren. Ook heeft u vrije tijd over om eens een terrasje te pakken. De verkoop kan toch nu 24 uur per dag doorgaan en dat voor zeven dagen in de week. Voor meer vragen over alles wat met e-fulfilment te maken heeft, neem dan contact op met Surlogic.

https://surlogic.nl/nl/