Startdir
Image default
Bedrijven

Wat is healing tao?

Healing tao is een methode die Chi Kung en meditatie combineert, deze methode is uniek. De basis van deze methode is Montak Chia wat een zelfhulp methode is om zowel ziekte als spanning te genezen en vooral ook te voorkomen. In de basis draait Healing Tao om het vermeerderen van de levensenergie wat we ook wel Chi noemen. Chi kan bereikt worden door middel van eenvoudige technieken in combinatie met het uitvoeren van lichaamsoefeningen. De lichaamsoefeningen kunnen verschillen van innerlijke glimlach, helende geluiden, hemelse kringloop, ijzeren hemd en Chi zelfmassage. Met deze oefeningen leer je hoe je meer contact kunt maken met je eigen lichaam.

Tao

Daarnaast heeft Tao ook nog een betekenis. Tao in healing tao staat voor de natuurlijke weg, de weg die je bewandelt als persoon. Essentieel hierbij zijn harmonie en evenwicht. Bij tao zijn het lichaam, de geest en de ziel een geheel. Dit is dus ook meteen waarom healing tao er is om te genezen en tegelijkertijd te voorkomen dat je ziek wordt. Door deze methoden wordt je zelfhelende kracht gestimuleerd en je levensenergie wordt vermenigvuldigd.

Innerlijke glimlach

Een van de methode is dus de innerlijke glimlach. Deze methode in healing tao zorgt voor rust en ontspanning. Je wordt door het uitvoeren van deze methode rustig in je hoofd en daardoor ook automatisch rustig in je lichaam. Dit is een goede methode om stress tegen te gaan.

Helende geluiden

Door deze oefening word je aangeleerd de spanning los te laten, want ieder orgaan heeft zijn eigen positieve en negatieve emoties. Door deze methode zuiver je je organen weer.

Hemelse kringloop

Dit is een oefening om je Chi beter te laten circuleren in je lichaam. Zeker als je de innerlijke glimlach en de helende geluiden gebruikt is het aan te raden deze methode ook te doen.

https://www.vianovalis.nl/healing-tao/