Startdir
Image default
Bedrijven

Zo haal je je theorie examen in één keer

Het halen van je theorie is vast je minst favoriete onderdeel van rijlessen. Dat begrijpen we volkomen, want waarschijnlijk zit je al de hele dag in de studieboeken. Met een paar trucjes slaag je snel en ben je ervan af!

Theorielessen volgen

Als je op zoek bent naar een geschikte rijschool kun je al kijken of er ook theorielessen worden aangeboden. In veel gevallen stelt je rijschool de boeken wel beschikbaar, maar moet je zelf de stof leren. Als je dat lastig vindt, kun je voor een rijschool kiezen die eens in de week of twee weken theorieles geeft. Je bent dan vaak maar met een paar mensen waardoor je rijinstructeur voldoende gelegenheid heeft om je te helpen. Geeft je rijschool geen theorielessen, dan kun je toch eens informeren of je instructeur een keer een uurtje tijd heeft om de stof door te nemen. Heb je vrienden die ook examen doen? Samen het theorie examen oefenen is leuker.

Theorie examen oefenen

Helaas is het niet genoeg als je je hele theorieboek van binnen en buiten kent. Het examen is namelijk niet alleen gericht op de stof zelf. Er zijn namelijk ook strikvragen en vragen waarbij je moet inschatten wat in een bepaalde situatie de beste handeling is. Daarom moet je van tevoren het theorie examen oefenen. Dit kan vaak met een CD of andere testjes die je op internet kunt vinden. Je gaat dan ook de soorten vragen herkennen. Als je deze vragen doorhebt, ga je ze ook op het echte examen goed beantwoorden.

Herhalen, herhalen, herhalen

Dit hoeven we waarschijnlijk niet meer toe te lichten want iedere leraar wijst je erop dat het belangrijk is om dingen te herhalen. Door de stof vaker door te nemen, blijft hij beter in je hoofd zitten en weet je de stof ook na je examen nog. Maak het bijvoorbeeld leuk met flashkaartjes of tekeningetjes.

https://theorie-oefenexamen.nl/