Startdir
Image default
Woningen

Wat past er beter bij in je tuin een houten overkapping of een aluminium overkapping?

Een overkapping in het algemeen biedt een stukje extra tuin genot. Je merkt echter wel dat veel mensen twijfelen of ze moeten kiezen voor een houten overkappingen, tuinhuisje met veranda of voor een aluminium overkapping. Het heeft zo allemaal zijn voor- en nadelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een houten overkapping?

  • Veelzijdigheid: Houten overkappingen roesten niet, en ze hoeven niet altijd opnieuw geschilderd te worden. Ze hebben een lange levensduur en kunnen tientallen jaren meegaan als u ze goed verzorgt. Tuurlijk kan je zelf bepalen of je ze wel nog een keer beitst of niet.
  • Sterkte: Dit soort overkappingen zijn uiterst duurzaam en zullen uw planten jarenlang beschermen tegen regen, wind, sneeuw en fel zonlicht.
  • Verschillende soorten hout. Bij een overkapping of een tuinhuisje kan je kiezen voor verschillende soorten hout. Het meest gebruikte hout voor een overkapping of tuinhuisje is douglas hout. Een overkapping of een tuinhuisje van douglas hout gaat lang mee en kan tegen extreme weersomstandigheden
  • Kosten
  • Lichter dan een houten overkapping
  • Gemakkelijker te installeren dan een houten overkapping
  • Duurzamer dan een houten overkappingWat zijn de voor- en nadelen van een aluminium overkapping?

Wat zijn de voor- en nadelen van een aluminium overkapping?

Kiezen tussen een houten overkapping en een aluminium overkapping is niet eenvoudig. U moet de voor- en nadelen van elk materiaal tegen elkaar afwegen. Als u een overkapping wilt installeren kijk dan vooral wat past bij uw budget en de woning.

Als u iets wilt dat minder onderhoud vergt dan hout, kies dan voor aluminium. Wilt u toch wat meer een klassieke stijl i.p.v. modern, kies dan voor hout.

Kies hetgeen dat bij u past

Het is aan u of u de voorkeur geeft aan een houten overkapping of een aluminium overkapping. Beide zijn goed, maar wil je iets dat echt straalt en een robuuste uitstraling geeft, dan raden we houten overkappingen aan boven aluminium overkappingen. Er is ook geen goed antwoord welke beter is: het hangt allemaal af van wat het beste bij uw tuin past!

https://www.deoudestee.nl/