Startdir
Image default
Groothandel

Wat zijn fefco dozen?

Fefco staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, dit is Frans voor “Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten”. Fefco dozen zijn gemaakt van golfkarton en hier zijn veel verschillende soorten in. Dit kan voor verwarring zorgen. Fefco is een nummeringssysteem waarmee fabrikanten codes geven aan de dozen die ze produceren. Op basis van deze codes kunt u altijd dezelfde doos kiezen ongeacht de fabrikant. Fefco heeft een aantal standaarden vastgesteld die internationaal vastgesteld zijn, hierdoor is fefco heel praktisch.

De Amerikaanse vouwdoos: fefco 0201

De Amerikaanse vouwdoos fefco 0201 is de bekendste fefco-code. Dit is de standaard doos met flappen aan beide zijden van de doos, die je kan samenvouwen en verstevigen met tape. Omdat er aan beide kanten flappen zijn maakt het niet veel uit wat de onderkant of bovenkant is. Dit is de populairste doos onder ondernemers, vanwege de handigheid van de doos.

Fefco dozen op maat

Fefco dozen zijn volledig op maat te bestellen in verschillende varianten en kleuren. Verder kan je er ook een logo of tekst op laten zetten. De dozen worden altijd plat aangeleverd, dit wordt gedaan omdat het minder plek in beslag neemt. De dozen moeten dan wel zelf in elkaar gezet worden, dit is wel een makkelijk systeem. Dit is dichtvouwen en dicht tapen aan de onderkant. Er zijn verschillende varianten voor verschillende toepassingen, deze toepassingen worden hieronder verder toegelicht:

  • FEFCO 0201: De standaard Amerikaanse vouwdoos: Fefco 0201, ook wel bekend als standaard Amerikaanse vouwdoos, is de grootste maatwerkdoos. Met een maximale hoogte van 110 cm is hij geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.
  • FEFCO 0215: De zelfsluitende vouwdoos: de Fefco 0215, is één van de vouwdozen met de hoogste montagesnelheid. Omdat de fefco 0215 een deksel heeft die automatisch sluit, kan hij worden gebruikt in fysieke winkels waar snelle verpakkingen gemaakt moeten worden.

https://endlessbranding.com/fefco-dozen