Startdir
Image default
Meubels

Welke bureaustoel moet ik kiezen voor mijn thuiswerkplek?

Belangrijke punten!

Eerst en vooral moet je kiezen voor een bureaustoel die voldoende ondersteuning kan bieden aan je lichaam. Lichaamsondersteuning is niet alleen belangrijk, maar zal ook je werkmotivatie sterk verbeteren. Verder zou een goede bureaustoel een instelbare rug moeten hebben en ook in hoogte verstelbaar moeten zijn. Zorg ervoor dat je bureaustoel je volledige rug gaat ondersteunen en dat je knieën in een hoek van negentig graden staan.
Een handig gegeven bij het kiezen van de juiste bureaustoel is dat de stoel kantelbaar moet zijn, want het is een prettig gevoel als de stoel licht kan gaan mee bewegen met je rug. Verder moet de bureaustoel niet alleen passen bij je lengte maar ook gericht zijn op het type werk dat je uitvoert. Om de beste stoel voor jou te vinden is het goed om bovenstaande tips mee te nemen als je de perfecte bureaustoel wil kiezen voor het thuiswerken. Hou er mee rekening dat de gemiddelde bureaustoel tussen de honderd euro en de 200 euro ligt.

Ergonomisch is logisch!

Ergonomie betekent eigenlijk dat we onze omgeving gaan aanpassen aan onszelf. De ergonomie is dan ook belangrijk om bij stil te staan als je wilt kiezen voor een goede bureaustoel. Hierboven hebben we al enkele tips overlopen om een goede stoel te kiezen, maar wat is het ergonomische gegeven dan? Een goede bureaustoel moet ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk je spieren en gewrichten gaat belasten en dat je bloedcirculatie optimaal gaat werken. Een van de dingen waarbij je sterk rekening houdt met de ergonomie is dat je bureaustoel voldoende instelmogelijkheden heeft. Een van de belangrijkste hierbij zijn de armsteunen. De armsteunen gaan de hoogte van je bureau gaan bepalen, deze moeten dan ook zo hoog staan dat ze je schouders licht gaan ondersteunen. Eenmaal je armen zonder afknelling zowel op de armsteun als op je bureaublad steun kunnen vinden, staat je bureau op dezelfde hoogte als je armsteunen. Verder moeten je heupen altijd hoger zitten dan je knieën en moet de ruimte tussen de zitting en de knieholte ongeveer een vuist groot zijn. Als je bureaustoel goed ingesteld is, kun je op een ergonomische manier aan het werk en zal je geen klachten creëren door een verkeerde houding aan te nemen. Ergonomische bureaustoelen kosten vaak tussen de zeshonderd euro en de duizend euro.

Voor de fanatieke gamer!

Een gamestoel heeft een ergonomisch gevormde zitting, meestal een verstelbare rugleuning en speciale kussens die ervoor gaan zorgen dat je rug nog dat tikkeltje extra ondersteund wordt dan bij bovenstaande stoelen. Er zijn ook gamestoelen die een neksteun of voetensteun hebben voor extra comfort. Het gamen wordt als maar populairder, het is daarom ook geen verrassing dat veel gamers voor een comfortabele gamestoel gaan kiezen. De ‘gewone’ bureaustoel kan er soms wat saai gaan uitzien, bij een game bureaustoel is dit geen enkel probleem! De goedkopere gamestoelen beginnen vanaf honderd euro, deze prijs kan wel oplopen tot een goede duizend vijfhonderd euro.