Startdir
Image default
Meubels

Pallethout behandelen en voorbereiden

Ben jij van plan om meubels te gaan maken van pellets dan is het wel belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden. Je kunt ze namelijk behandeld of onbehandeld gebruiken. Het is maar net wat jij mooier vindt.

Na verloop van tijd kan onbehandeld hout, of behandeld houd wat niet onderhouden wordt grijs worden. Nu is dit niet perse verkeerd maar juist een keuze in smaak. Daarnaast ligt het er ook heel erg aan waar de meubels komen te staan. Als ze in je huis staan of onder een afdak zullen ze veel minder last hebben van weersomstandigheden of aantasting.

De verschillende opties

Over het algemeen zijn er 3 hoofd opties waar u uit kunt kiezen. Je kunt ze behandelen met beits, olie of lak. Iedere behandeling heeft zo zijn eigen uitstraling en eigen voor of nadelen. Welk product het beste past bij jouw meubels hangt af van je wensen.  

Beits

Kiezen voor beits is de meest veilige keuze. Net als bij olie zijn er verschillende varianten in kleur of kleurloos. Echter is beits niet helemaal doorzichtig. Er bestaan wel dekkende opties waarbij de structuur minder of zelfs helemaal onzichtbaar wordt. Hiermee lijkt beits heel erg op olie. Het trekt namelijk helemaal in het hout zelf en beschermt daarmee ook van binnen uit. Het is niet zo sterk als lak maar wel sterker dan olie.

Olie

Olie zal de minste bescherming geven aan uw meubels maar is daarmee ook de minst opvallende optie. De olie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en trekt net als de beits volledig in het hout om vanuit binnen te beschermen. Olie werkt daarbij vochtregulerend. Hiermee krijgt u niet snel last van schimmel of houtrot. Veel doorzichtige soorten olie moeten een paar keer per jaar worden aangebracht om bescherming te blijven bieden.

Lakverf

Als laatste is lak een goede optie. Lak is het sterkste beschermingsmiddel van deze 3. Het nadeel is dat lak veel werk en tijd met zich meebrengt. Je moet het hout hier namelijk eerst goed op voorbereiden door het te schuren, ontvetten en daarna pas volledig te lakken. Daarnaast geeft lak meestal een glimmende afwerking. Iets wat jouw pallets een onnatuurlijke uitstraling zal geven. De één vindt dit mooi, de andere niet.

Nog meer plezier met palletkussens

Mocht je optimaal plezier willen hebben van je palletmeubels dan kun je gebruik maken van palletkussens. Palletkussens bieden namelijk niet alleen bescherming maar het zit ook nog eens een stuk fijner. Dit palletkussen is te bestellen in verschillende kleuren en maten. Je kan hem dus helemaal naar wens laten maken.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-kussens/