Startdir
Image default
Zakelijk

Zijn bedrukte aanstekers een effectieve manier van reclame?

Elk bedrijf doet wel aan promotie tegenwoordig. Dit doen veel bedrijven via online marketingcampagnes door de technologische ontwikkelingen de afgelopen jaren. Toch blijkt ook mond tot mond reclame en promotie op een beurs op evenement zijn effect nog steeds te hebben. Een bedrijf doet aan promotie om het bedrijf onder de aandacht van de mensen te krijgen en dus te  zorgen voor een hogere naamsbekendheid. In deze blog wordt ingegaan op promotiematerialen en dan in het bijzonder de aanstekers. Waarom zijn deze items eigenlijk heel effectief voor reclame? Het antwoord op die vraag en een aantal andere toelichtingen leest u verder in deze blog.

Waarom promotiemateriaal?  

Promotiemateriaal is in veel gevallen niet duur en makkelijk uit te delen. Tegenwoordig zijn campagnes online of een marketingbureau inhuren aardig dure praktijken. Niet elk bedrijf heeft de status en het budget om al heel veel in te zetten op marketing en promotie. Daarom is het gebruik van promotiemateriaal daar een mooie oplossing voor. Het effect van promotiemateriaal ten opzichte van marketingcampagnes zal in veel gevallen lager zijn, maar u bent als bedrijf ook een stuk minder geld kwijt. Daarbij is het wel handig om promotiemateriaal aan te schaffen dat functioneel is. Er wordt wel is snoep uitgedeeld, maar dat is voor korte termijn. Goed promotiemateriaal moet functioneel zijn, denk dan aan bijvoorbeeld een paraplu, een tas of een aansteker. De aansteker is een product die u misschien wel interessant is. Waarom? Dat leest u hieronder!

Aanstekers zijn goedkoop te krijgen

Aanstekers zijn een zeer gewild en goed product voor promotie. De afgelopen jaren zijn mensen wel minder gaan roken, maar de vraag naar aanstekers is over het algemeen niet sterk gedaald. Er zijn genoeg mensen die enthousiast worden van een gratis aansteker. Een groot voordeel van aanstekers cadeau doen is het feit dat u deze aanstekers voor een lage prijs kan aanschaffen. Zo zijn aanstekers per stukt soms wel onder de dertig cent te krijgen. Als u grote hoeveelheden koopt kunt u veel uitdelen en bent u veel minder geld kwijt dan met een dure marketingcampagne. Bent u geïnteresseerd? Laat dan BIC aanstekers bedrukken met uw logo. Het drukken van een logo op een aansteker is niet duur en u kunt veel aanstekers in één keer laten drukken voor een lagere prijs. Hoe meer aanstekers u aanschaft hoe groter de korting zal zijn in veel gevallen.

Aanstekers zijn makkelijk uit te delen

Naast het feit dat aanstekers goedkoop zijn, zijn deze aanstekers ook makkelijk uit te delen aan een groot publiek. Zo kunt u op een beurs, evenement, festival of op een open dag makkelijk deze items uitdelen aan een grote groep mensen. Er zijn genoeg mensen die nog roken, maar ook niet rokende mensen vinden een gratis aansteker krijgen altijd handig. Denk hierbij aan het aansteken van een kaars of bij het afsteken van vuurwerk bij oud en nieuw.