Startdir
Image default
Huishoudelijk

Zo maak je je plafond schoon

Maak jij je plafond wel eens schoon? Het is een van die klusjes waar je nooit over nadenkt en eigenlijk nooit aan toekomt. Het is namelijk niet zo eenvoudig om een plafond te reinigen, zeker wanneer je te maken hebt met een hoog plafond. Wil je weten hoe je moeiteloos het plafond kunt schoonmaken? Lees dan gauw verder voor de beste tips.

Huur een rolsteiger

Voorkom gevaarlijke taferelen door op een trapje te staan tijdens het schoonmaken van het plafond. Dit kan een stuk eenvoudiger en ook nog eens een stuk veiliger. Huur een kamersteiger op maat van Rolsteiger.net. Deze kun je veilig in de kamer installeren en zo op de juiste hoogte het plafond reinigen. Dit is ergonomisch, veilig en makkelijk. Je rolt eenvoudig door de kamer en hebt in een mum van tijd het plafond helemaal schoon.

Vegen

Schaf een nieuwe bezem aan en veeg de eerste laag stof en viezigheid eenvoudig van het plafond af. Dit kun je doen op een rolsteiger, maar wanneer het plafond laag is, kan dit ook gemakkelijk vanaf de grond. Zorg voor een lange bezemsteel en veeg het plafond als het ware schoon. Vervolgens kun je ditzelfde principe herhalen met een vochtige dweil en het plafond schoonpoetsen met een dweil. Kies voor een licht sopje en voorkom dat je te nat dweilt. Dan gaat het allemaal druipen en komt de nattigheid op de vloer. Ook kun je een vochtige Swiffer gebruiken om jouw plafond te reinigen.

Schuren en verven

Is het plafond in jouw nieuwe woning toe aan een echte opknapbeurt of is het schoonmaken van het plafond met een sopje niet genoeg? Pak het dan grondig aan en reinig het plafond compleet door het te voorzien van een nieuwe verflaag. Schuur altijd de ondergrond eerst, voordat je de verflaag aanbrengt. Hiervoor is een rolsteiger voor in huis ook onmisbaar. Zo hoef je niet boven je macht te werken en kun je moeiteloos het plafond reinigen en restaureren.

 

Een plafond schoonmaken hoeft helemaal geen ingewikkelde klus te wezen. Kies voor de juiste tools en maak jouw plafond in een handomdraai schoon. Doe dit eenvoudig met een lange bezem en dweil, of maak het extra gemakkelijk en huur een rolsteiger om dichtbij het plafond te kunnen komen om te poetsen.