Startdir
Gezondheid

Zonder stress een stuk succesvoller.

Het grootste beroepsrisico in Nederland is stress. Dit is een groot probleem voor de samenleving en de werkgevers, omdat hier een hoop kosten aanzitten van miljoenen euro’s per jaar. De werknemer kan in de meeste gevallen niet direct vertellen waar het probleem of de pijn vandaan komt. Dit maakt de behandeling ervan nog lastiger.

Als je te maken krijgt met concentratieverlies, paniekgevoelens, agressie, wantrouwen of geheugenproblemen, dan kan dit wijzen op een vorm van stress. Het is noodzakelijk om dit vroegtijdig te laten behandelen om erger te voorkomen. Deze begeleiding kun je zien in de vorm van zakelijke coaching (lees hier meer). Door middel van deze begeleiding wordt ervoor gezorgd dat je eventuele stressvermindering kan toepassen op het werk en je krijgt inzicht in de verschillen tussen je huidige en de gewenste situatie.

Een aantal vragen die je jezelf kan stellen om stress tegen te gaan is:

–          Hoe stel ik haalbare targets op en hoe weet ik zeker dat ik deze kan behalen?

–          Op welke manier maak ik mij positief zichtbaar op het werk?

–          Hoe behaal ik mijn persoonlijke doelen?

–          Wat kan ik eraan doen als er gezegd wordt dat ik niet doortastend genoeg ben?

Bij het beantwoorden van deze vragen kan coaching goed van pas komen. Samen met je coach kun je al deze vragen op een rijtje zetten en door middel van professionele begeleiding recht op je doel afgaan. In sommige gevallen zal ook je leidinggevende hierbij betrokken worden om in een driegesprek tussen jou, je werkgever en de coach helder te krijgen wat de doelen zijn en hoe het beste het stappenplan opgesteld kan worden. Denk niet dat het afschikt dat je leidinggevende erbij betrokken wordt, want hij of zij heeft liever ook dat je je gezond voelt en succesvol bent op de werkvloer. Je kunt altijd een kijkje nemen op www.carrierepoort.nl voor de mogelijkheden van stressvermindering en zakelijke coaching.

https://carrierepoort.nl/