Startdir
Financieel

Beleggen in goud, weet waar je aan begint.

Bij het beleggen besteed je je geld aan iets waarvan je hoopt dat de waarde in de toekomst zal gaan stijgen. In Nederland beleggen de meeste mensen op de AEX beurs in Amsterdam aan geregistreerde aandelen. Er zijn naast beursbeleggingen nog veel andere varianten beschikbaar, zoals goud beleggen.

Voordat je begint met beleggen kan het verstandig zijn om dit eerst te leren door middel van een demo. Je kunt met deze demo beleggen zonder risico het beleggen uitproberen en eventuele tips en trucs meenemen als je met goud wilt gaan beleggen. Het geld waarmee je leert beleggen in de demo is fictief, maar als je goede resultaten behaalt binnen de demo betekend dit, dat je dit resultaat met echt geld ook zou hebben behaald. Het enige verschil met een demo in beleggen en het beleggen op een beurs of in materialen is dat er geen spanning bij komt kijken. Je hebt namelijk niets te verliezen, terwijl deze kans wel aanwezig is zodra je op de beurs of online gaat beleggen. Maar oefening baart kunst zegt men ook wel.

Zodra je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent kun je gaan starten met het beleggen. Goud werd altijd gezien als één van de meest interessante beleggingsproducten op de markt. Dit komt doordat er tijdens oorlogen altijd werd teruggegrepen naar het goud wat uiteindelijk voor zekerheid zorgde in de prijs ervan.

Het beleggen in goud is mogelijk op allerlei manieren. Je kunt het goud fysiek aankopen, bij een goudhandelaar of een winkel. Dit wordt gezien als de meest interessante manier, omdat je er voor zorgt dat alle mogelijke risico’s die aan de aankoop zitten zijn ingedekt en je maakt het deel van je kapitaal. De tip die aan deze manier wordt meegegeven is om je goud thuis te bewaren en niet in een kluis in de bank. Een andere vorm is aandelen kopen in de goudindustrie. De aspecten waar je hierbij rekening mee moet houden is de goudvoorraad in de grond, locatie van de mijn, productiekosten en de politieke stabiliteit van de regio waar de mijn is terug te vinden.

Van beleggen in goud ben je niet per direct rijk. Als je wenst om op kort termijn een hoog rendement te behalen is het beleggen in goud minder interessant. Neem goed je tijd ervoor en wie weet haal je een hoop rendement uit het beleggen in deze mooie grondstof.

http://leerbeleggen.com/