Startdir
Bedrijven

Afscheid groep 8

Op de website van Jilster hebben wij een leuk cadeau gevonden voor afscheid groep 8. Daar kun je namelijk je eigen tijdschrift maken! Dit kun je zelf helemaal ontwerpen. Je kunt er dus teksten in plaats over onvergetelijke momenten van dat schooljaar in groep 8. En daarbij foto’s van dat jaar! Een hartstikke leuk idee natuurlijk als je een afscheidscadeau wilt dat niet zomaar weggegooid wordt of vergeten wordt. Maar hoe zijn wij op dit idee gekomen? En hoe is het ontwerpen gegaan? Wat was de reactie van de juf van groep 8? Op die vragen geef ik in dit blogje graag antwoord.

Afscheid groep 8

We zijn allereerst gaan Googelen op afscheid groep 8. Wij zijn een groep ouders die graag een origineel en leuk afscheidscadeau willen geven aan de juf van onze kinderen. En aangezien dit voor alle ouders de eerste keer is dat een kind van hen in groep 8 zit, heeft niemand hier dus ervaring mee. Zo zijn we dus op het internet gaan zoeken en kwamen we Jilster.nl tegen. Daar lazen we dat je je eigen tijdschrift kunt gaan maken! In ieder geval leuker dan iets zoals een afscheidslied van groep 8, of zoiets dergelijks. En natuurlijk is het voor de kinderen zelf ook een leuk aandenken.

We zijn naar voorbeelden gaan kijken van tijdschriften die door anderen zijn gemaakt bij Jilster, met betrekking tot afscheid groep 8. En dit zag er geweldig uit! Hele algemene verhalen namens iedereen. Of per pagina twee persoonlijke verhalen van kinderen uit groep 8. Verhalen die zij nooit meer zullen vergeten. Niet alleen dit schooljaar. Maar überhaupt de gehele periode op de basisschool.

Tijdschrift laten maken

Uiteindelijk was het tijdschrift af en hebben we het besteld. Een paar werkdagen later lag het al geprint bij ons thuis! En het zag er prachtig uit!

Zowel de juf als de kinderen vonden het een prachtig afscheidscadeau groep 8.