Startdir
Image default
Dieren

De beste zorg voor je konijn bij dierenarts Waalre

Alleen het allerbeste is goed genoeg voor je konijn. Want dat kleine diertje dat je iedere dag zo schattig aankijkt met zijn kraaloogjes, heeft je hart gestolen. En als er iets met hem is wil je natuurlijk terecht kunnen bij de beste dierenarts voor hem. Dan ben je bij dierenarts Waalre op de juiste plek. Heb je vragen over je konijn? Neem dan direct contact met ze op.

Je konijn vaccineren bij dierenarts Waalre

Helaas heersen er een aantal konijnziektes die dodelijk zijn voor je konijn. Deze zijn ook nog eens besmettelijk, wat het extra gevaarlijk maakt. Maar je kunt je konijn hier tegen beschermen. Door hem op tijd ieder jaar te laten vaccineren is je konijn goed beschermt en hoef je nergens bang voor te zijn. Bij dierenarts Waalre kun je terecht voor de vaccinaties van je konijn.

Belangrijke zaken om op te letten bij de aanschaf van een konijn

Voor je je konijn mee naar huis neemt moet je met een aantal zaken rekening houden. Het allerbelangrijkste is dat je konijn een maatje heeft. Ga dus altijd voor twee konijnen en nooit voor maar één konijn. Verder moet het verblijf groot genoeg zijn. Dit wil zeggen dat je konijn minstens drie ‘hopjes’ kan maken van links naar rechts. Het verblijf moet ook over een buitenruimte beschikken, zodat hij voldoende frisse lucht heeft. Ga dus altijd voor een verblijf met een ren. Zorg er voor dat je konijn dag en nacht over vers hooi en water beschikt. Dit is zeer belangrijk! Geef je hem groente? Hier zullen ze erg blij mee zijn! Zoek wel eerst op of je konijn een bepaald soort groente mag hebben. En geef ze nooit te veel. In principe is hooi en water het allerbelangrijkste voor ze.

http://www.web-wings.nl