Startdir
Dieren

Verzekering voor jouw kat of hond afsluiten

Wanneer je een hond of kat hebt, dan weet je hoe belangrijk het is dat het goed gaat met je huisdier. Een hondenverzekering is dan ook essentieel. Door jouw huisdier te verzekeren hoef je je niet bezig te houden met hoge rekeningen voor behandelingen. Het is namelijk mogelijk om je huisdier voor vele behandelingen te verzekeren. Een groot gedeelte van de vele behandelingen wordt vergoed door middel van een uitgebreide basisdekking. Je kan je hond of kat daarnaast ook nog aanvullend verzekeren.

 

Hoe werkt een verzekering voor je hond of kat?

 

Wanneer je een dierenverzekering afsluit voor je hond of kat, wil je graag een goede keuze maken voor een verzekering die past bij jouw huisdier. In de uitgebreide basisdekking is overzichtelijk te zien voor welke basisbehandelingen en voor welke andere zorg je kat of hond verzekerd is. Naast deze basisbehandelingen ben je vrij om de hoogte van het bedrag te bepalen dat de verzekering voor jou vergoedt. De hoogte van dit bedrag verschilt tussen de 50%, 70% of 80% van het bedrag wat op de factuur terug te vinden is. Bovendien kun je zelf je eigen risico te bepalen, waarbij je kunt kiezen uit 0 euro, 50 euro, 100 euro of 150 euro. In dit geval is het zo dat hoe hoger je eigen risico is, hoe lager de maandpremie zal zijn.

 

Jij bepaalt wat het beste bij jouw huisdier past

Je hebt de keuze uit verschillende pakketten, het Basispakket, het Pluspakket en het Toppakket. Bij deze pakketten zijn er verschillen in de hoogte van de vergoedingen van de verzekeraar en is ook de maximale vergoeding per jaar anders per pakket. Je kan daarom het beste eerst wat vooronderzoek plegen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is ook mogelijk om te kiezen voor aanvullende verzekeringen, waardoor je zeker weet dat je huisdier optimaal verzekerd is.

https://www.vergelijkdierenverzekering.nl/