Startdir
Image default
Dieren

Welk type huisdier past bij mijn persoonlijkheid

Huisdieren zijn voor veel mensen enorm belangrijk. Vaak zie je dat sommige huisdieren een van je beste vrienden kunnen worden, of zelfs een lid van de familie worden genoemd. Dit kan gebeuren wanneer je een huisdier uitkiest die volledig past bij je persoonlijkheid. Om je hierbij te helpen hebben wij in dit artikel allerlei dierenvrienden gezocht die passen bij je persoonlijkheid.

 

Het eerste dier dat wij willen gaan bespreken is de hond. Er zijn enorm veel hondenrassen, die allemaal van elkaar verschillen in hun doen en laten. Daarom hebben wij het rondom de honden zo algemeen mogelijk gehouden. Honden zijn van nature enorm actieve dieren. Daardoor is een hond een geschikt huisdier als je zelf ook een actief persoon bent. Hou je ervan om op avontuur te gaan, of lekker veel te wandelen? Dan is een hond echt de perfecte match, de hond wil namelijk altijd met je mee op stap!

 

Het tweede dier dat wij bespreken is de kat. Katten zijn van nature ook echte avonturiers. Toch hoef je met de katten niet naar buiten. Huiskatten zijn bijvoorbeeld erg speels, maar dit alles gebeurd thuis. Hierdoor hoef je dus niet naar buiten, en kan je heerlijk binnen met de kat spelen. Katten die wel naar buiten gaan, hoef je over het algemeen minder aandacht aan te besteden. Deze katten trekken meer hun eigen plan, en doen de dagelijkse behoeften buiten de deur. Dit zorgt ervoor dat de kat minder verzorging en aandacht vraagt.

 

Het derde dier dat wij willen bespreken is het konijn. We willen tussen de konijnen in dit geval onderscheidt maken tussen de konijnen binnen- en buitenhuis. Konijnen die in een konijnenhok binnen zitten, moet je af en toe wel wat beweging in huis geven. Konijnen zijn vrij actieve dieren, en hebben daarom wel wat beweging nodig. Wanneer je een konijnenkooi buiten hebt hoeft dit al wat minder, buitenhokken hebben namelijk vaak wat meer ruimte tot beweging.  

http://bonqers-dierenwinkel.nl