Startdir
Image default
Industrie

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de elektrische takel

Sinds de elektrische takel op de markt is, blijft hij alleen maar stijgen in populariteit. De meeste bedrijven die een takel nodig hebben, gebruiken wel een elektrische omdat ze deze veel fijner vinden dan een handmatige takel. Maar hoe komt het dat een elektrische takel zo populair is geworden in magazijnen en de werkvloer en wat zijn de laatste ontwikkelingen van het gewilde product? In deze blog lees je daar alles over en hoe jij het beste aan zo’n geweldige elektrische takel kunt komen voor jouw bedrijf.

Minder ongevallen of medische klachten door een elektrische takel

Uit verschillende onderzoeken en enquêtes van verschillende bedrijven is gebleken dat steeds minder werknemers rugklachten of andere medische klachten rondom hun werk hebben. Medewerkers die werken met een takel vroeger hadden snel last van hun ruggen en nekken, omdat ze zware spullen moesten sjouwen en via een touw de takel moesten gebruiken. Nu met een elektrische takel, hoeven ze niet meer intensief werk daarvoor te doen. Het enige is de takel vast maken aan het producten en de elektrische takel doet vanzelf het werk. Ideaal voor als je in een druk magazijn werkt en snel moet werken.

Meest gekochte takel uit alle soorten

Ook is uit de vragenlijsten gebleken dat veel magazijn toch hun handmatige takels vervangen door elektrische of juist andere soorten. Dit komt omdat toch de veiligheid ervan een grote rol hierin speelt. Handmatige takels zijn over het algemeen onveiliger, omdat ze door een mens worden bestuurd en die is verantwoordelijk voor het in de gaten houden. Één verkeerde stap en de takel kan het product los laten en laten vallen op iemand. Bij een elektrische takel gaat hij niet omhoog als er iets niet goed is gegaan bij het koppelen van de takel. Hierdoor weet je als werknemer zeker dat alles veilig is en kan hij omhoog worden gehaald.

Kortom, elektrische takels zijn de takels van nu. Wij raden het ook zeker aan om als bedrijf hier verder in te verdiepen om te kijken waar jij voor een goede prijs een elektrische takel kunt vinden.

Gerelateerde artikelen

Plaatbewerking in massaproductie tegen een scherp tarief

Koop een nieuwe luchtbehandelingskast van topkwaliteit