Startdir
Image default
Verbouwen

Diverse muurbekledingen

Er zijn veel verschillende soorten muurbekledingen die elk een andere look geven aan je huis. Welke soorten muurbekledingen zijn er nu allemaal en welke verschillende functies bieden ze? In deze blog bespreken we er een aantal.

 

Hout

Hout is een van de veelvoorkomende muurbekledingen in huizen. Het is flexibel en zorgt voor een goed geïsoleerde ruimte. Het geeft een warme en frisse look. Welke soort look het geeft in je huis wordt bepaald door het houtsoort. Zo kan het casual, rustiek of modern uitzien, Je kunt kiezen voor grote planken of stroken tegen de muur.

 

Muurtegels

Wanneer een badkamer wordt verbouwd worden er vaak muurtegels tegen de wand geplaatst. Daar zitten een aantal voordelen aan. Tegels zijn ten eerste veel waterbestendiger dan gipsplaat. Dat is natuurlijk ideaal voor een badkamer waar het vaak vochtig is. Ook gaan tegels veel langer mee dan verf en biedt het een groot aanbod in verschillende maten en kleuren.

 

Behang

Wanneer je kiest voor behang heb je heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende kleuren, printen en structuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook een fotoprint op de muur doen. Als je kiest voor behang geef je je woning een hele eigen uitstraling. Behang kun je ook makkelijk afwisselen met geverfde muren.

 

Verven

Een geverfde muur bepaald de sfeer in een huis. Je kan met een geverfde muur zelf de uitstraling van je huis bepalen. Een geverfde muur gaat lang mee, maar zal wel eens een keer op nieuw geverfd moeten worden en daar ben je wel even tijd mee kwijt. Het is wel zo dat een muur verven gemakkelijker is dan een muur behangen.

 

Natuursteen

Dit is een duurzame manier om je muur mee te bekleden. Daarnaast is het ook onderhoudsvriendelijk en geeft het een warm gevoel aan je huis. Natuursteen zorgt meteen ook voor veiligheid, want het is ontbrandbaar. Ook zorgt het voor minder temperatuurschommelingen in je huis.

 

Spanwanden

Bij een spanwand een wordt een profielen kader rond de oude muur geplaatst waar een doek strak opgespannen wordt en dient als voorzetwand. Hiermee wordt de muur compleet gecamoufleerd en hoef je niet van extra te voorzien. De oude muur hoeft hierdoor niet verwijderd of bewerkt te worden. Hiermee kun je dus kosten mee besparen. Een spanwand kan eenvoudig plaatsmaken voor lichtknoppen, stopcontacten en ventilatieroosters gemaakt worden. Het draagt ook bij aan de isolatiewaarde van de woning. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tussen de oude muur en de spanwand een isolatielaag te plaatsen.

https://condor-wonen.nl/behang/