Startdir
Image default
Gezondheid

E sigaret de voordelen

De elektronische sigaret zag oorspronkelijk het leven in 1963 toen de Amerikaan Herbet A. Gilbert met een rookloze sigaret op de markt kwam die papier verbrandde in plaats van tabak. Dit was niet meteen het product waar de meeste mensen op zaten te wachten en dit model verdween dan ook snel. Tot in 2003 toen de Chinese uitvinder Hon Lik een nieuw model patenteerde dat we nog steeds vandaag gebruiken.

Geen vlam, maar wel heel wat damp

Hiermee kaarten we meteen het grootste verschil aan tussen de e sigaret en het traditioneel roken. Bij de e sigaret is er namelijk geen vlam en daarom ook geen rook. Een kleine hoeveelheid vloeistof wordt opgewarmd naar een hoge temperatuur waardoor een damp ontstaat die u wel kan inhaleren maar die niet de schadelijke stoffen van traditionele rook bevat.

Deze opwarming gebeurt door middel van een kooltje (coil). Dit is een kleine gloeidraad die de vloeistof omzet naar damp en het enige element in uw e sigaret dat u af en toe dient te vervangen.

Weg met die nare geuren

Het gebruik van een ea-sigaret is volledig geurloos. Dit is van toepassing op de standaardvloeistof maar natuurlijk kan u kiezen uit talrijke geuren en smaken. De damp verdwijnt in de lucht en gaat niet in de kleren of in huis hangen. Bovendien heeft u met het gebruik van de ea-sigaret geen last van een vieze adem en gele tanden.

Goedkoper en veelzijdiger

Zeker niet onbelangrijk is het feit dat u een pak geld kan besparen door over te schakelen op elektronisch roken, ook wel vapen genaamd. De investering in uw materiaal heeft u er binnen de kortste keren uitgehaald.

Veel mensen zijn overgestapt op het vapen om te stoppen met roken. De reden hiervoor is dat u het nicotinegebruik volledig in handen heeft. Er bestaan heel wat producten op de markt met aangepaste nicotinehoeveelheden en na verloop van tijd zou u zelfs uw eigen vloeistof kunnen maken.

Een statement over heel de lijn

Het elektronisch roken is nauwelijks uit het straatbeeld weg te werken. Het is een oplossing voor mensen die willen stoppen met roken maar het is hoe langer hoe meer ook een waar statement geworden. Laten we hieronder nog even de talrijke voordelen van het vapen op een rijtje zetten.

  • Vapen is goedkoper dan het traditionele roken.
  • Aangezien er geen rook of vlam is vermijdt u de gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij verbranding.
  • De damp blijft niet in de kleren of in huis hangen.
  • U heeft uw nicotinegebruik volledig in de hand.